Защо ми свети лампата на аербека на пасат 1.9тд 94. г

Техническа и сервизна информация за Passat
biserpicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biserpicha » Нед 25 ное 2007 20:47

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 26 ное 2007 0:59

Вьзможно е да е прекьснат кабела(лентов, навит на спирала), който се намира на волана. Неприятна работа, ако е това.

Потребителски аватар
bojilov
Автомобил:
Двигател:

???

Мнениеот bojilov » Пон 26 ное 2007 13:30

Аз имам същия проблем със AIR Bag-а. Някой ако може да каже къде и на каква цена може да се намери този лентов кабел...
:roll:
Приятели ми казаха, че ще го намеря само във официалния сервиз на VW - Юнитрейд Х !!! :(

malchiki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malchiki » Сря 28 ное 2007 18:32

Преди да предмприемете някакви действия земете отиде на специализиран сервиз дави тестват автомобила за грешки в airbag-а може и да се оправи само с това без да се налага да се сменя нещо.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 29 ное 2007 9:37

Колеги, защо не ползвате търсачката на форума, или поне си направете малко труда да прегледате темите написани 3-4 дена назад.
За да разберете защо лампичката ви свети, т.е. не работи въздушната възглавница, е просто задължително да закачите колата на компютър и да се направи диагностика. Във всички случаи при компютърната диагностика ще ви излезе грешка на AirBag и първото нещо което е задължително да се направи - да се пробва да се изчисти грешката. Ако не се получи, тогава вече трябва да се търсят причините.
Откачван ли е лентовия кабел на еърбега?

Потребителски аватар
bojilov
Автомобил:
Двигател:

!!!

Мнениеот bojilov » Чет 29 ное 2007 14:08

Колата е качвана 3 пъти за 2 месеца на компютър и грешката не може да се изчисти. Проблема е в лентовия кабел, защото при определено положение на волана, като запаля колата не свети лампата за еърбега, обаче когато завъртя малко волана и лампата светва. Кабела е откачван от буксата поради смяна на радиатора на парното /нали се сваля цялото табло/. Аз лично на два пъти проверявах буксата, но проблема е май в кабела.

Потребителски аватар
=TDI=
Автомобил: Passat 1.9 TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот =TDI= » Пет 15 фев 2008 16:54

malchiki написа:Преди да предмприемете някакви действия земете отиде на специализиран сервиз дави тестват автомобила за грешки в airbag-а може и да се оправи само с това без да се налага да се сменя нещо.

Колеги, имам същия проблем - при даване на контакт лампата на ,, Air baga''-a свети .
При тест с компютър показа грешка ,, високоомно съпротивление на шофьорския air bag.''
Според Вас какво ще рече това - прекъснат кабел или нещо друго ??

Потребителски аватар
chungata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chungata » Пет 15 фев 2008 19:53

При мен лампичката на еърбега и на АВS-а светват докато съм на контакт, но след като запаля изгасват. Това грешка ли е или е нормално?

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Съб 16 фев 2008 0:29

Да колега така трябва да бъде това е нормален режим.Но ако постоянно ти свети значи има някакъв проблем,но не съм наясно с тези работи.

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

може би

Мнениеот Fr3nzY » Съб 16 фев 2008 1:14

а има и друго един приятел беше се бласнал и му се отвориха възглавниците и след като оправиха колата така и не и сложи нови аербеци и винаги му свети лампата ако си взел от скоро колата да не би да е бласкана нещо

Върни се в “Passat”