Защо ми свети лампата на аербека на пасат 1.9тд 94. г
-
- Автомобил:
- Двигател:
???
Аз имам същия проблем със AIR Bag-а. Някой ако може да каже къде и на каква цена може да се намери този лентов кабел...
Приятели ми казаха, че ще го намеря само във официалния сервиз на VW - Юнитрейд Х !!!

Приятели ми казаха, че ще го намеря само във официалния сервиз на VW - Юнитрейд Х !!!

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Колеги, защо не ползвате търсачката на форума, или поне си направете малко труда да прегледате темите написани 3-4 дена назад.
За да разберете защо лампичката ви свети, т.е. не работи въздушната възглавница, е просто задължително да закачите колата на компютър и да се направи диагностика. Във всички случаи при компютърната диагностика ще ви излезе грешка на AirBag и първото нещо което е задължително да се направи - да се пробва да се изчисти грешката. Ако не се получи, тогава вече трябва да се търсят причините.
Откачван ли е лентовия кабел на еърбега?
За да разберете защо лампичката ви свети, т.е. не работи въздушната възглавница, е просто задължително да закачите колата на компютър и да се направи диагностика. Във всички случаи при компютърната диагностика ще ви излезе грешка на AirBag и първото нещо което е задължително да се направи - да се пробва да се изчисти грешката. Ако не се получи, тогава вече трябва да се търсят причините.
Откачван ли е лентовия кабел на еърбега?
!!!
Колата е качвана 3 пъти за 2 месеца на компютър и грешката не може да се изчисти. Проблема е в лентовия кабел, защото при определено положение на волана, като запаля колата не свети лампата за еърбега, обаче когато завъртя малко волана и лампата светва. Кабела е откачван от буксата поради смяна на радиатора на парното /нали се сваля цялото табло/. Аз лично на два пъти проверявах буксата, но проблема е май в кабела.
- =TDI=
- Автомобил: Passat 1.9 TDI
- Двигател: 1Z
malchiki написа:Преди да предмприемете някакви действия земете отиде на специализиран сервиз дави тестват автомобила за грешки в airbag-а може и да се оправи само с това без да се налага да се сменя нещо.
Колеги, имам същия проблем - при даване на контакт лампата на ,, Air baga''-a свети .
При тест с компютър показа грешка ,, високоомно съпротивление на шофьорския air bag.''
Според Вас какво ще рече това - прекъснат кабел или нещо друго ??
- Fr3nzY
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AFB V6 TDI
може би
а има и друго един приятел беше се бласнал и му се отвориха възглавниците и след като оправиха колата така и не и сложи нови аербеци и винаги му свети лампата ако си взел от скоро колата да не би да е бласкана нещо