Климатроника отказа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Климатроника отказа
Здравеите колеги,значи да ви кажа какъв ми е проблема.От няколко дена климатроника ми прави разни номера зпалвам и като го пусна някои път тръгва но дисплея нишо не излиза иначе копчетата си работят,след извесно време спира да работи всичко и копчетата и климатика слад малко пак почва и направо незнам.ходих по разни маистори и нищо всеки пипа и.......... ако имате идеи даите иначе колата е пасат 92г.мерси предварително. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Климатроника отказа
Дай контакт натисни едновременно копчета OFF и TEMP+ за около 2 сек.Ще ти изпише на дисплея 4-цифрен код на грешката.Натисни и задръж за 2 сек.копчето OFF.Ако на дисплея ти изпише 4444-значи грешката е изтрита.Провери отново за грешки-ако пак е записал същата грешка-прати ми кда да ти кажа какво значи.Мейла ми е:apo_slav4ev@yahoo.com
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ето списъка с грешките и малко описание :
http://vwclub-bg.org/articles.php?id=17
Както ми описваш,май ти се разкача лентовия кабел от платката до таблото с копчетата и дисплея.Ако искаш опитай това с грешките и може да измислим нещо да я погледна събота или неделя ако съм в София (имам същата кола затова - можем да сменяме панелите за пробата).
Успех!
http://vwclub-bg.org/articles.php?id=17
Както ми описваш,май ти се разкача лентовия кабел от платката до таблото с копчетата и дисплея.Ако искаш опитай това с грешките и може да измислим нещо да я погледна събота или неделя ако съм в София (имам същата кола затова - можем да сменяме панелите за пробата).
Успех!
Още една идея! Вдигаш предния капак,АКО до ак.батерия имаш блок с релета и предпазители за климата-правиш следното:
-почистваш гнездата за предпазителите,и проверяваш да не са хлабави
-почистваш и тези за релетата
-нови релета са към 3-4 лв. броя(китайски),има ги във всеки магазин за електронни части
Успех!
-почистваш гнездата за предпазителите,и проверяваш да не са хлабави
-почистваш и тези за релетата
-нови релета са към 3-4 лв. броя(китайски),има ги във всеки магазин за електронни части
Успех!
Re: Климатроника отказа
ilko написа:Здравеите колеги,значи да ви кажа какъв ми е проблема.От няколко дена климатроника ми прави разни номера зпалвам и като го пусна някои път тръгва но дисплея нишо не излиза иначе копчетата си работят,след извесно време спира да работи всичко и копчетата и климатика слад малко пак почва и направо незнам.ходих по разни маистори и нищо всеки пипа и.......... ако имате идеи даите иначе колата е пасат 92г.мерси предварително.
Пич начи според мен проблема ти се крие в панела на климатроника или кофти връзка на серйния кабел или някаква кофти споика или писта прецакана,а може и самея лентов кабел да прави парчета.Намери си същия панел от няко колега и ще разбереш къде е проблема след тва на някой които разбира от електроника.При мен пък примерно стрелката за бензина чат пат забравя да отлепи а е водена на лекар,а климатроника примерно той пък понякога забравя да светне лампата ли диода ли на дисплея кат му дам няколко пъти по пласмасите и се сеща.А да не говора за ABS тои пък на 20 паления мои да тръгне 1 път и той има кофти връзка нукъде ма къде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kolega,kakto kazah na edin pi4 sas problem v klimatronika koito zabiva i nqma reakciq,proveri si bu6onite 4e az imah takav problem (bu6onite trqbva da sa ti pri dvigatelq blizo do akumulatora,vij razmardai go ako ima promqna da tragne,napravo si smeni legloto na bu6onite za da ti e sigurna rabotata (dano e ot tova uspeh
)