Проблем с датчик за височина

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
puman
Автомобил:
Двигател:

Проблем с датчик за височина

Мнениеот puman » Нед 11 окт 2009 20:19

Колеги помагайте, вчера закачих пасата Б4 94г. 1,8 ABS (комби)на диагностика и показа проблем с датчика за височина (доколкото разбрах за надморска височина), който дава MAX стойности. Прочетох във форума на ауди, че такъв датчик има само при дизелите след 2000 год. Колеги кажете възможно ли е и мойта катафалка да има такова чудо и как да го симулирам (излъжа), та да не записва грешки. Също така разбрах, че се намира в ECU-то и ако някой има схема, моля да каже.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с датчик за височина

Мнениеот radotom » Нед 11 окт 2009 22:55

puman написа:...показа проблем с датчика за височина (доколкото разбрах за надморска височина), който дава MAX стойности....

:shock :shock
Гледай само да не даде грешка дълбокомера, че тогава лошо! :snorkel02 :bishop

Я кажи какво точно е изписала диагностиката?

Потребителски аватар
puman
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с датчик за височина

Мнениеот puman » Пон 12 окт 2009 11:58

Малко е смешно наистина колеги, и на мен отначало ми стана смешно. После като се разрових в нета и руските сайтове, видях, че съществува такъв датчик и то само при турбодизелите, а моята е бензин. Ето линк към подобна тема в Ауди форума: http://audibg.com/forum/index.php?showt ... ntry448284
Като ми закачиха колата на VAG-COM-а (в един сервиз)на лаптопа изписа на български (явно такъв беше софтуера), че има три грешки. Едната датчик на Хол (нормално при неработещ двигател); замасяване на регулатора на празен ход (стъпково, което в последствие отстраних); и трето грешна максимална стойност на датчика за височина (или нещо подобно). Това е засега, по-подробна информация не мога да дам. Ако може колегата dani-94 да даде някй съвет, защото явно е запознат с нещата.

Върни се в “Passat”