Трaкане в B5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трaкане в B5
единият ми пасат е 3в5-98г.adr мотор(1.8 20 v) сутрин-като е студен,след запалване,за 3-5 секунди се чува едно тракане.След това изчезва и до сл.сутрин не се чува.Иначе звука се чува от задния край на капака на клапаните.Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да, много хора, сега, в студеното време
Павилно си се ориентирал и за посоката на звука
Тракат хидроповдигачите на клапаните. През ноща масълцето от тях се отича и сутрин, когато е още студено и мн. гъсто, докато напълни повдигачите и си потракват за секунда-две!
Може да пробваш с 'по-тънко' масло, примерно 5W40.
Иначе, ако не е прекалено дълго време - нищо страшно няма

Павилно си се ориентирал и за посоката на звука

Тракат хидроповдигачите на клапаните. През ноща масълцето от тях се отича и сутрин, когато е още студено и мн. гъсто, докато напълни повдигачите и си потракват за секунда-две!
Може да пробваш с 'по-тънко' масло, примерно 5W40.
Иначе, ако не е прекалено дълго време - нищо страшно няма

споко колега и аз съм на същия хал с същия мотор,
няма да се плашиш и аз така се постреснах като паднаха температурите, ама като не сложих по тънко масло за зимата на!!!, не се сетих и си слагам аз мобилче 15w40, та после като взеха да се чуват клапаните сутрин тогава се усетих ,че съм сгрешил! Нищо му няма на мотора,няма се плашиш, аз ходих на 2 отлични сервиза, и ме увериха че до около 5сек. нямаш грижи, но ако са над 5 вече трябва да помислиш за смяна на маслото. Моя дзвер си го даржа в гаража и няма проблеми, впрочем се продава, сега ще му пусна обявата