ШУМ

Техническа и сервизна информация за Passat
mun40
Автомобил:
Двигател:

ШУМ

Мнениеот mun40 » Пет 15 юли 2005 18:31

Имам Пасат 3, 1.8 бензин. Колата е в отлично състояние. Всички тестове минават без проблем. Наистина няма нищо за което да се хвана с едно изключение: На около 3000 оборота, на която и да е скорост, се чува едно ниско бучене в купето. проверката на ауспуси и катализатор показва, че всичко е наред. Газоанализатора също показва че изгорелите газове са в нормата. Тампоните на двигателя са здрави пък и няма вибрации. Моят майстор казва, че това може да се обясни донякъде с бедна смес, въпреки че той прави проверката на газовете. Съветва ме да дам съвсем малко предварение на запалването, ръчно и да видя какво ще стане пък и как ще се държи автомобила.
Дайте някакъв съвет! колата наистина е в рядко добро състояние, а този шум е много дразнещ.
Предварително благодаря

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 15 юли 2005 19:53

Аз като човек който не разбира нищо от коли бих ти казал без да се обиждаш -така в форума никой не може да ти помоне, защото това бучене все пак най малкото трябва да се чуе. Пожелавам ти успех с диагностицирането и решаването на проблема Изображение

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 15 юли 2005 23:20

Абе имаше такава тема преди време и се оказа, че на 90% от хората тука дето сме с пасати при 3000 об/мин бучи точно по тоя начин. Така че не се коркай, всичко ти е наред. Това е от възрастта на самия автомобил, понеже не са ни първа младост, а някои еше казал, че даже било производствен дефект. При мене 3000 оборота не се чувам мислите щот бучи и все едно прави някакъв резонанс, но като ги мина, става бо тихо... наистина странна работа, но всички се оплакват и просто явно на всички е така. Не съм чул до сега човек с пасат да каже при 3000 оборота, че не бучи здраво.

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Съб 16 юли 2005 0:38

Моя изпада в резонанс при 2000 оборота,чак се усещат вибрации в скоростния лост.Тампоните на двигателя и скоростната кутия ги гледа майстор и каза че били ОК. Когато загрее двигателя като че ли вибрациите намаляват, а понякога изчезват напълно. :?

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Съб 16 юли 2005 1:20

Не съм чул до сега човек с пасат да каже при 3000 оборота, че не бучи здраво

Мойта пък не бучи.
И все пак си мисля 4е проблема ти е някаде в аспирацията :wink:

mun40
Автомобил:
Двигател:

Този шум

Мнениеот mun40 » Съб 16 юли 2005 11:18

не съм го чувал примерно на Ауди със същия двигател. Това първо. И второ, возил съм се на Пасат на мой приятел, май 89-та год. е със същия двигател. Нищо не се чува. Предишната ми кола беше Расат ІІ - имаше го същия проблем, но в много по-голяма степен, опитах се да го реша, но пак нищо :cry: Тази тройка обаче е в толкова добро състояние, че този проблем изпъква силно, иначе на празни обороти не се чува нищо и не можеш да разбереш дали работи двигателя. Трябва, сигурен съм, че има решение и наистина много моля ако може специалистите в този форум да се произнесат. На всички останали благодаря за мненията :)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Този шум

Мнениеот silent » Съб 16 юли 2005 12:36

mun40 написа:не съм го чувал примерно на Ауди със същия двигател. Това първо. И второ, возил съм се на Пасат на мой приятел, май 89-та год. е със същия двигател. Нищо не се чува. Предишната ми кола беше Расат ІІ - имаше го същия проблем, но в много по-голяма степен, опитах се да го реша, но пак нищо :cry: Тази тройка обаче е в толкова добро състояние, че този проблем изпъква силно, иначе на празни обороти не се чува нищо и не можеш да разбереш дали работи двигателя. Трябва, сигурен съм, че има решение и наистина много моля ако може специалистите в този форум да се произнесат. На всички останали благодаря за мненията :)

Едно е караш друго е да се возиш едно е колата да е твоя и да я караш постоянно друго е да се возиш в чужда кола.... Моят пасат го има същия проблем.......Със сменени тампони генерация и така нататък. Имам обаче едно съмнение сума ти народ се учи по ауспусите ми и е възможно да е от това. Просто преди първата интервенция нямам спомен дали пак бучуше. А иначе по принцип бучи когато моторът е натоварен........

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 16 юли 2005 23:58

Dodi_dog написа:
Не съм чул до сега човек с пасат да каже при 3000 оборота, че не бучи здраво

Мойта пък не бучи.
И все пак си мисля 4е проблема ти е някаде в аспирацията :wink:

Значи може и да не е на всяка... но съдя от колите пред блока - има 4 пасата - два седана и две комбита, возил съм се на всичките, всички са 1.8 Mi, и при всички го има това бучене при 3000 об/мин. Какво имаш пред вид аспирация?
Тампоните на двигателя са здрави, кюнците от доле са в ред... на празен ход почти нищо не се чува в купето, само леки вибраций се усещат. :? Така си бучи откакто я взехме преди две години.
Да не би да има някаква специална изолация - тоя дунапрен (не знам как се нарича и дали е дунапрен изобщо), дето е между двигателя и пътническото отделение - подлежи ли на смяна с нов? Ако се сменя изобщо... да не би пък от това да иде бученето? Не вярвам като са ги изкарвали от завода преди 12 години да е бучало така... :roll:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 17 юли 2005 8:44

Значи може и да не е на всяка...

Може на колегата действително да не бучи колата.....Обаче може да има загуба слуха(пази боже).......Може току що да е сменил Москвича с Пасат и сега да се радва на блажена тишина. Може по цял ден да върти геврека на самосвал Краз и на път към в къщи да оргазмира от лукса и тишината на Пасата....Варианти много......Слуховото възприятие е строго субективно а оценката на това което чуваш за нормално или не -още повече.........

mun40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mun40 » Нед 17 юли 2005 15:31

Както разбирам колеги, повечето Пасати имат този проблем. Вероятно е имало някаква такава тема и преди, разбира се аз съм нов в този клуб и още веднъж благодаря за мненията ви. Обаче:
1. Не съм си изгубил слуха както някой спомена :)
2. Не искам да го изгубя на 3000 об.м. :)
3. Не мога да повярвам, че колегите тук се примиряват с такъв проблем.
Наистина и понеже се оказва общ проблем, нека положим усилия, нека поговорм с нашите си майстори/и без това им плащаме/, може би трябва да поровим из други сайтове и да намерим решение на проблема.

Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ШУМ

Мнениеот МОРСКИЯ » Нед 17 юли 2005 18:27

mun40 написа:Имам Пасат 3, 1.8 бензин. Колата е в отлично състояние. Всички тестове минават без проблем. Наистина няма нищо за което да се хвана с едно изключение: На около 3000 оборота, на която и да е скорост, се чува едно ниско бучене в купето. проверката на ауспуси и катализатор показва, че всичко е наред. Газоанализатора също показва че изгорелите газове са в нормата. Тампоните на двигателя са здрави пък и няма вибрации. Моят майстор казва, че това може да се обясни донякъде с бедна смес, въпреки че той прави проверката на газовете. Съветва ме да дам съвсем малко предварение на запалването, ръчно и да видя какво ще стане пък и как ще се държи автомобила.
Дайте някакъв съвет! колата наистина е в рядко добро състояние, а този шум е много дразнещ.
Предварително благодаря
Сега , аз не мога да ти кажа с точност ,защото не съм го чул . Възможно е да се получава така наречения ефект на "дуене на бузите " тои се проявява ,преди двигатела да е достигнал максималния си въртящ момент .Което ме навежда на мисълта , че е възможно да е задръстен катализатора .Така се получава голямо препятствие за отработилите газове и се чува едно такова неестествено бучене ,а в същото време всички механизми и възли по двигатела работят нормално и газоанализатора не може да го засече .Катализатора има ресурс от около 100 000 км. след което следва подмяна а всички коли които се внасят в България са на повече и често тои не е подменен .Катализатора струва скъпо и е безсмислено да се сменя.Моя съвет е , изтърбуши го и ще видиш как ще ти се повиши мощоста и няма да се чува повече това .
Все пак не съм сигурен дали е това проблема ,защото не съм го чул , но наи вероятно е това :wink:

Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот МОРСКИЯ » Нед 17 юли 2005 18:33

Сравни я с друг Пассат със същия двигател . Виж дали ускурява добре ( разбира се другия Пасат трябва да е в добро състояние ) . Ако усетиш че не ускорява добре колата почти 100% това е проблема !

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Нед 17 юли 2005 19:30

mun40 написа:...нека положим усилия, нека поговорм с нашите си майстори/и без това им плащаме/

Абе да ти кажа честно, ако не е нещо спешно, не стъпвам при къвто и да е майстор (освен Васко де) за да не оплескат допълнително работата...

mun40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mun40 » Нед 17 юли 2005 19:33

редишната ми кола беша Пасат ІІ със същия мотор. Познавам го. Тази 3-ка е мн. добра, да не кажа отлична. Ускорява точно както трябва

Потребителски аватар
МОРСКИЯ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот МОРСКИЯ » Нед 17 юли 2005 20:14

mun40 написа:редишната ми кола беша Пасат ІІ със същия мотор. Познавам го. Тази 3-ка е мн. добра, да не кажа отлична. Ускорява точно както трябва
Абе изтърбуши си катализатора бе! Нищо не губиш от цялата работа.

Върни се в “Passat”