Лампата за маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата за маслото
Проблема е следния:последните няколко пъти когато паля колата лампата за маслото никога не мие светела когато съм давал контакт да запаля мотора,а сега от няколко пъти го прави тоя номер.когато разбира се двигателя заработи тя изгасва.но дали изобщо това е проблем.досега не ми беше направило впечатление това.аз в предишната тема за експлозийте от аспуха го написах и никои не ми отговори, но направих грешка и трябваше да го напиша като отделна тема затова сега го правя.маслото което е сега в момента е FINA 15w40 минерално е.според вас това проблем ли е.някои познати казаха че било от налягането на маслото,други че било за смяна.нормално ли е това?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лоул, лоул. Намали малко оборотите на писане ...
... че ще прегрее двигателя.
В кръга на шегата, разбира се.
Нормалната индикация на лампата за маслото на арматурното табло е следната. След като поставиш ключа и завъртиш на контакт, лампата свети постоянно. В момента в който запалиш двигателя, лампата трябва да изгасне до 1-2 секунди най-много. Това е.
Допълнение: Гледам с голям мерак си "скочил" на форума.
Ще ти дам един съвет.
Когато си пуснал мнение и никой не е писал след теб, не е нужно да пускаш ново мнение. Може да си редактираш поста от бутона "промени". Както правя аз в момента. 
... че ще прегрее двигателя.

Нормалната индикация на лампата за маслото на арматурното табло е следната. След като поставиш ключа и завъртиш на контакт, лампата свети постоянно. В момента в който запалиш двигателя, лампата трябва да изгасне до 1-2 секунди най-много. Това е.
Допълнение: Гледам с голям мерак си "скочил" на форума.
Ще ти дам един съвет.

-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря.така става и при мен както го описа.а бе нов съм тука и станах сигурно за смях с тия мои грешки.ас и преди писах ,добре че заради моите грешки дето ги направих тук не ме изритаха от форума.но хората тук са внимателни.е ще свикна.всичко е с времето си.вчера даже пуснах една тема 2 пъти нещо ми заби интернета и не знаех дали съм я изпратил ,а тя се истипосала чак 2 пъти във форума.ама вече свиквам.
- stef_62
- Автомобил: VW Passat 3
- Двигател:
Здравей колега, виждам, че си доста притеснен относно маслото и лампата за индикациятя за маслото. Можеби досега не си забелязвал, но лампата трябва да светне когато дадеш контакт и да изгасне след няколко секунди след като запалиш. нолкото до маслото, аз карам от три години с Титан 15W40 немско и съм доволен. Важното е да спазиш вискозитета, а марката е вече въпрос на избор и пари.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
вече всичко ти е нормално при тази ситуация на лампичката за маслото, преди не е било нормално. Възможно е преди да си имал лош контакт на буксите и сега вече се оправило. Така е както го описаха колегите преди мен, така че вече спокойно си карай колцата и пък и не се притеснявай толкова, всички тук са правили грешки и са пускали теми и съобщения по няколоко пъти. По смело и по спокойно.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chungata написа:Колега аз отскоро съм с Б4 и лампичката действа както описаха колегите по горе.
Моят въпрос обаче е за вискозитета на маслото. Казаха ми(майсторите в сервиза) че след 100 - 120 000 км трябва да сложа 10w40. Така ли е и ако не кажете как е
Всичко е относително, ако двигателя ти е читав може и с 5В40 да караш. Лично аз наливам такова и до сега не го е горяла, а е на 190 000км.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stef_62 написа:Като говорите за километри от порядъка на 100 - 200 хил. и читави двигатели поне кажете нови ли купихте Пасатите или само си мислите, че са на толкова.
Абе то на всички пише сто хиляди и малко, но пасат под 100 000 ще чини най-малко 20 000 левченца. Както и да е, поне за моя мотор знам, че VW са написали без значение от километрите, масълце 5W40 на castrol за цял живот (може и други еквивалентни)
schiller написа:момчета да ви кажа.един маистор дето ходя при него казва, тука в българия никои няма да ти пусне кола под 100 000 да се тръркаля по пътищата и е прав.моя пасат е б-3 1991 е ас го писах по горе.стар е но,тия пасати маи са наи здрави както чета мненията тук.не знам.всяко нещо си иска подръжка така е.
Наистина е здрав