свирене на хидравликата

Техническа и сервизна информация за Passat
rumentz
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AEK
Контакти:

свирене на хидравликата

Мнениеот rumentz » Чет 07 фев 2008 15:08

Здравеите Колеги.Предстои ми купувуне на кола Пасат Б3 но колата има проблем-при завъртане на волана на място в крайно ляво и крайно дясно положение се чува силно свирене.С продавача постигнахме споразумение или да отстрани проблема или да ми намали цената.Въпросът ми е-какво може да и е на колата и евентуално колко отбив от цената трябва да изисквам?Предварително благодаря на на всички проявили интерес към темата и се извинявам ако не съм я поставил на правилното място :oops:

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 07 фев 2008 16:21

Ако свири заради халтав ремък, просто се натяга, и нищо няма да ти свалят. :-)
Ако свири вече заради самата хидравлика, е по-сериозно. Някоя друга стотачка може да се свали поне.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 07 фев 2008 17:01

Тя темата е на място, ами трудно може да се отговори еднозначно.
По принцип такова 'свирене' е нормално за хидравликата при навиване в крайни положения.
От една страна, заради силно повишеното налягане, се отваря предпазния винтил и излишната течност свисти доста необичайно. Отвора на винтила е по-малък
От друга страна, пак заради натоварването, може да преплъзва ремъка на хидравликата.
Първото не е дефект, второто може да значи хлабав или износен ремък.
Крайните положения на волана при възможност трябва да се избягват.
... И все пак, това не значи, че проблеми няма. Всичко зависи от конкретното свирене

Потребителски аватар
Morskia
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Morskia » Чет 07 фев 2008 17:22

Абе имам един Форд 94 год. та на него само да му падне малко под минимума нивото на маслото за хидравликата и свири като змей :lol: Погледнете все пак колко е наличното масло!

rumentz
Контакти:

Мнениеот rumentz » Чет 07 фев 2008 17:39

Нивото в резервоарчето е нормално.Моят Пасат /Б4/ е с хидравлика и звукът който се чува няма нищо общо с този.Дано да се окаже ремъка щото дочувам че помпата струва бая пари

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 фев 2008 17:46

Помпата се рециклира - не е препоръчително понеже е временно закърпване ама все пак помага и струва 60лв (рециклирането).Нова незнам каква цена е честно казано.
По принцип въпроса е дали има шум при въртене на волана (едно като виене се чува).Ако има - говирим за износена помпа (щом нивото е наред).Ако го няма а само в крайно положение се появява въпросния шум си уцелил 10-ката :) (понеже В3 без шум от хидравликата по време на въртене съм виждал само един единствен - оказа се с чисто нова помпа).Моята вие от безкрайно дълго време и в крайно положение ми се обажда малко ремъка (трябва да си го понатегна малко като имам време съботаи неделя) ама това по никакъв начин не и пречи и даже хората казват,че за Пасат и Голф това си е нормален шум понеже почти всички екземпляри го имат.
Като отбив от цената едва ли ще постигнеш нещо пък и ако колата е читава няма смисъл да се хващаш за подобно нещо.Ако все пак настояваш винаги продавача може да ти лисне някакв мизерия в маслото,временно шумът да изчезне (да е отстранил проблема) ,да ти продаде колата и после да се озъбиш 10 пъти по-здраво.
Успех!

rumentz
Контакти:

Мнениеот rumentz » Чет 07 фев 2008 18:01

Това за 10ката ми харесва.Свиренето се появява при достигане на краините положения.При въртене звукът е нормален.Имам база за сравнение/мойта сегашна Б4/

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 07 фев 2008 18:23

"нормален" - всичко е много хубаво ама нормално е да го няма :lol:
Естествено за нашите колички това е изключително пожелателно (виждал съм само един както казах и не се сдържах и попитах човека и той се захили и каза само "Еми аз туку що я взех от сервиза и смениха помпата" и аз останах безмълвен)
При крайно положение НЕ трябва! :
-да блокира дори за момент помпата - чува се ужасно изпищяване от ремъка и дори с око се вижда,че ролката и блокира за момент.
-да издава някакви звуци все едно я колиш с тъп нож :lol:
Общо взето това си им е болно място на тези колички ама го забелязваме само защото се чува - иначе при нова и при работеща стара разлика няма.
Успех с возилото!

rumentz
Контакти:

Мнениеот rumentz » Чет 07 фев 2008 19:08

Благодариа zfa159 :roll:Бъдещето ще покаже.Важното е да се мисли положително. :!:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 08 фев 2008 12:00

То че се повреждат тия помпиповреждат се, но се чудя какво трябва да е станало та да се стигне до смяна на хидравличната помпа. Наблюденията са ми за Б3 пасат.
След като изтече гаранцията на ремонта на рейката ми същата протече в момент в който се намирах на средата на ски пистата на х.Ком. Лятото беше де :D Там на място изтече от раз, като на заклано животно кръвта.
Ща не ща до Берковица се прибрах без масло в хидравликата. Пътят е с многобройни остри завой около 15 км. и 3 км. гравдсо до канала дето я закарах. Та прибирам се надолу помпата вие та се къса, а на мене от мъка ми се къса сърцето. Купих си хидравлична рейка втора употреба от столицата и я монтирах на колата. Напълних с масло и след обезвъздушаването помпата и до ден днешен не се чува че работи, освен характерния звук при крайно дясно или ляво положение. Със старата ремонтирана рейка и преди и след ремонта хидравликата работеше по - шумно отколкото сега.
И по темата на колегата по - горе. След смяната на рейката волана наистина омекна.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 08 фев 2008 13:16

Ами аз си мисля,че може и от рейка да се чуват подобни звуци - все пак системата не е само и единствено от помпа и толкова.Лошото при такива ситуации е,че се сменят няколко неща едновременно и не става ясно кое точно е причината :
-сменя се маслото на хидравликата
-сменя се рейката
-прави се реглаж на предницата
Общо взето явно е от значение.
Като имам появече време мисля да сваля рейката да я рециклират (понеже леко тропа отдясно),да разчастя помпата за да я почистя (иначе няма виене),да продухам хубаво цялата система (да я измия както се казва от мизерия),да налея ново масло и предполагам,че всичко ще е наред.
Благодаря!

Потребителски аватар
gelmi
Двигател: 1.6 i
Контакти:

Мнениеот gelmi » Нед 10 фев 2008 23:31

Завърташ волана в крайно ляво и после в крайно дясно положение при изключен двигател. Просто не ти е обезвъздушена хубаво хидравликата. Аз го имах този проблем на моя пасат и след този процедура се оправи. Дано и при тебе това да е пробема. Успех. :D

niki_passatb3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_passatb3 » Пон 18 фев 2008 18:39

100% sam siguren 4e e ot hlabav remuk :wink:

Върни се в “Passat”