B5.5 Резервоарче за чистачките и фаровете - решен

Техническа и сервизна информация за Passat
sashot
Автомобил:
Двигател:

B5.5 Резервоарче за чистачките и фаровете - решен

Мнениеот sashot » Нед 24 фев 2008 23:24

От една седмица съм горд собственик на Пасат Б5.5 комби, 4 моушън 1.9 ТДИ. Първите отзиви от машината могат да се изразят само с една дума - невероятна. Мощна и пъргава, изключително стабилна на пътя (две преминавания на прохода Шипка през изминалата седмица, при които превъзходството на колата пред другите, с конвенционално задвижване беше повече от очевидно), комфортна и удобна, изпълнена с много едри и дребни, но винаги полезни и приятни екстри, икономична (разход при спазване на правилника - 6,5 на сто извънградско и около 7 - 7.5 градско) и още много, много положителни качества, за които ВАГ-овците са се погрижили да предоставят на клиентите си.
За съжаление, както всяка ненапълно нова кола и моята си има кусури, макар и в случая дребни (но вредни).
1. Теч от резервоарчето за чистачките. При наливане на повече от 1.5 литра, течността шурва навън и въпреки че разпръскващите дюзи са доста икономични, след няколко измивания на стъклото бордкомпютъра започва да докладва за ниско ниво в казанчето.
2. Не работи измиването на фаровете, а според всичко, каквото изчетох за ксеноновите фарове, чистотата на стъклата им е важно условие за недопускане на заслепяване.
Разбира се най-лесният начин за решаване на тези проблеми е посещението на ВАГ-сервиз, но нали съм закърмен с пустия му ТНТМ-ейски дух, все ме влече да опитам сам да направя нещо.
Въпросът ми е как най-лесно се стига до въпросното казанче и пръскалки за фаровете.
В руския сайт изчетох, че на чистата 5-ца казанчето се сваля лесно през подкалника, но за 5.5 проблемът бил доста по-сериозен. За миенето на фаровете не открих нищо никъде.
Помагайте!

Редактирано на 26.02. Днес колата ходи на сервиз. Свалиха предно ляво колело и кората. Течът не е от задната страна на казанчето, към която се откри достъп. Явно за да се открие проблемът ще трябва да се сваля бронята, така че утре пак сме в сервиза. Тъкмо се надявам да се разбере защо не пръска вода на фаровете. Стискайте палци резервоарчето да не е спукано. Не струва кой-знае колко - 68 лева, но в Бургас го няма на склад, а доставката от Германия е за 5 раб. дни.

Проблемът се оказа елементарен: маркучето, през което се подава вода към дюзите за измиване на фаровете, се беше измъкнало от щуцера. За да се оправи обаче се наложи сваляне на предната броня = три часа в сервиза.

Последна промяна от sashot на Сря 27 фев 2008 13:28, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
pasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasho » Пон 25 фев 2008 6:49

:welcome_to_group
мисля че колегата krraynov имаше същия проблем или подобен драсни му на лични по принцип има такава тема потърси я

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

да...

Мнениеот krraynov » Пон 25 фев 2008 23:58

pasho написа::welcome_to_group
мисля че колегата krraynov имаше същия проблем или подобен драсни му на лични по принцип има такава тема потърси я

Да мисля че при теб обаче не тече от помпата,а от датчика за нивото. Погледни в тази http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=76179&highlight=%EA%E0%E7%E0%ED%F7%E5
тема ище видиш по-подробно...

Върни се в “Passat”