Въпрос за Passat b4

Техническа и сервизна информация за Passat
arnold
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за Passat b4

Мнениеот arnold » Пет 29 фев 2008 11:06

Здравйте колеги,отдавна сам горд собственик на vw,и доста неща ме свързват с марката!Рядко имам време да влизам във форума и даже си бях забравил паролата :D .Та регистрирах се отново, тъй като искам да се посъветвам с вас за нещо.В момента карам голф 2 KR , смея да кажа че е един от най-добрите в БГ.Не сам поствал снимки във форума за това може би ще ми се изсмеете на самочувствието но колата ми е уникална,но както и да е.Замислил сам покупка на Пасат Б4 1996 г. 2,0L 115 hp , та бих желал колегите които карат такива машини да кажат накратко- доволни ли са от този модел,предимно вървенето ме интересува ,тъй като голфа е доста пъргав и се притеснявам от пасата да не би да е мн тромав,като подръжка са ми ясни нещата.Благодаря на всички предварително :D ХУБАВ ДЕН

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 29 фев 2008 11:15

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 29 фев 2008 15:56

Със същия двигател съм, макар и на В3. Ама разлика няма.
Въпреки, че смятам, че ми върви колцата, на първия кръг на Любителския шампионат един Г3 със същия мотор ми правише ластик 2 коли спокойно.
1 кола на старта и още 1 до финала.
Няма начин- купето е значително по-тежко.
Ако тръгнеш да сравняваш по вървене Голф2- KR и Пассат 2Е (АGG), то Пассатора няма никакви шансове! Значително по-тромав мотор и по-тежко купе. И все пак, малко по-голямата литрова мощност си дават някакви предимства на дълъг път ;)
Сравняваш ли, обаче, по возия, конфорт и полезен товар- това е колата!!! Особено аз както съм комби!... :dance: :dance: :dance:
Смятам, че преценката ми е обективна, тъй като съм и бивш притежател на Г2, макар и 1.6Д. Голфа не може и да мечтае за устойчивоста на пътя, каквато има Пассата Говоря за сток автомобили, разбира се, но ако се прави нещо по окачването на единия и се прехвърли еквивалентно и на другия то разликата, логично звучи, ще се запази.
Моето мнение: Ако ти трябва втора, семейна кола- не се и замисляй!
На извънградско, при спокойно каране 90-100км/ч разхода (само на бензин) ми е под 6.4л/100

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Пет 29 фев 2008 16:54

radotom написа:Със същия двигател съм, макар и на В3. Ама разлика няма.
Въпреки, че смятам, че ми върви колцата, на първия кръг на Любителския шампионат един Г3 със същия мотор ми правише ластик 2 коли спокойно.
1 кола на старта и още 1 до финала.
Няма начин- купето е значително по-тежко.
Ако тръгнеш да сравняваш по вървене Голф2- KR и Пассат 2Е (АGG), то Пассатора няма никакви шансове! Значително по-тромав мотор и по-тежко купе. И все пак, малко по-голямата литрова мощност си дават някакви предимства на дълъг път ;)
Сравняваш ли, обаче, по возия, конфорт и полезен товар- това е колата!!! Особено аз както съм комби!... :dance: :dance: :dance:
Смятам, че преценката ми е обективна, тъй като съм и бивш притежател на Г2, макар и 1.6Д. Голфа не може и да мечтае за устойчивоста на пътя, каквато има Пассата Говоря за сток автомобили, разбира се, но ако се прави нещо по окачването на единия и се прехвърли еквивалентно и на другия то разликата, логично звучи, ще се запази.
Моето мнение: Ако ти трябва втора, семейна кола- не се и замисляй!
На извънградско, при спокойно каране 90-100км/ч разхода (само на бензин) ми е под 6.4л/100

аз моя 4е го направа и KR да бега;) :ble:

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Пет 29 фев 2008 17:55

Дам колегата radotom е написал всичко,което и аз бих казал.Нашата като я купувахме търсихме точно семейна кола за дълъг път.Определено няма да сгрешиш.Моя Двигател също е 2Е 115 коня..мисля,че върви защото едно Венто 110 коня го пратих у първи клас да си пълни д*пето с пясък :lol:

Върни се в “Passat”