:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с паленето и работата на бензин при 1.8 MI RP

Техническа и сервизна информация за Passat
A_P_O_C_K
Автомобил:
Двигател:

Проблем с паленето и работата на бензин при 1.8 MI RP

Мнениеот A_P_O_C_K » Чет 28 фев 2008 19:42

Здравейте, приятели и фенове! Допреди няколко дни милото ми Passat-че с мотор 1.8 MI RP ми служеше вярно. В един момент се оказа, че няма палене на бензин. Досега при контакт чувах 2 секундния постоянен звук и цъкането на релето, а сега чувам само релето, върти върти и не пали. При продължителен престой без работа пали за 2-3 секунди и загасва. При ръчно превключване, за да запали на газ, директно си пали на газ без проблем, но искам да си я паля на бензин, а и резерва от няколко литра бензин си е нещо ценно, особено при големи преходи. На бензин не пали и не заработва нито с бутане, нито в движение при превключване от газ на бензин. До момента прегледах всички бушони, размърдах релетата под таблото, за да видя дали няма нещо клеясало... Дайте съвет къде и какво трябва да се замери, за да локализирам проблема и да го отстраня. Ако можете да ми обясните и нагледно със снимки, цена няма да имате :) Нагледах се на майстори и цени, некъв ужас просто...

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 28 фев 2008 20:00

Колега най вероятно ти е изгоряля бензиновата помпа :(
Теми за смяната и има колкото искаш :)

A_P_O_C_K
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот A_P_O_C_K » Пет 29 фев 2008 1:25

Някаква представа колко струва въпросната помпа?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 29 фев 2008 3:16

A_P_O_C_K написа:Някаква представа колко струва въпросната помпа?

Купих от морга една помпа за 80 лева преди 2 дена .

A_P_O_C_K
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот A_P_O_C_K » Пет 29 фев 2008 9:25

Мерси приятели! И все пак помпата не подлежи ли на някакво рециклиране или ремонт, или направо да замеря контейнера с нея :D

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 29 фев 2008 9:28

A_P_O_C_K написа:Мерси приятели! И все пак помпата не подлежи ли на някакво рециклиране или ремонт, или направо да замеря контейнера с нея :D

Подлежи. От пасат не сум свалял но съм разглобявал от голф 3. Може да се разкернира с една малка отверка и да се види какво става вътре, но не можеш да направиш кой знае какво. Могат четките да се сменят ако са износени.

A_P_O_C_K
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот A_P_O_C_K » Пет 29 фев 2008 19:13

Успях с редица замервания и огледи да локализирам проблема. Със сигурност е помпата. Ту работи, ту не мамицата й :) Едва ли ще се справя с диагностика на това чудо, а и ако я разкапсуловам не знам как да я затворя после, но ще се разтърся за втора ръка от някаква морга. Разбрах, че се сменя лесно - разкачам маркучите и куплунга и развивам помпата, завивам и пристягам новата помпа и я връзвам. Така ми беше обяснено от едни разбирачи :) Има ли нещо по - специфично в тая врътка или е това общо взето? Трябва ли да съблюдавам за нещо по помпата втора ръка, която купувам или след монтажа нещо да обезвъздушавам?

Върни се в “Passat”