Къде се намира Р-Ц групата

Техническа и сервизна информация за Passat
stanimir_angelov
Автомобил:
Двигател:

Къде се намира Р-Ц групата

Мнениеот stanimir_angelov » Пон 03 мар 2008 21:16

Някой знае ли къде се намира р-ц групата. До колкото разбрах става въпрос за входа от датчика за външната температура се казва р-ц група. Датчика за външната температура ми подава вярна температура а на дисплея на климатроника ми показва грешна.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Сря 05 мар 2008 7:13

Колега,не знам що за животно е "р-ц група",но в случая или съпротивлението на кабелите до климатроника е извън допустимите норми или климотроника е за смяна.Нямаш ли познат със същия климатроник(за трампа говоря)и ще разбереш дали е от него.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 05 мар 2008 11:04

До колкото разбирам, питаш за филтриращото звено на входа на датчика (правилното означение е на латиница- R-C)
Това е резистор и кондензатор (или набор от тях), чиято функция е да се филтрират възможните смущения и 'dropp out' в сигнала, идващ от датчика.
... Само дето въобще не съм сигурен, че на това място има такова филтриращо звено!...
Има голяма вероятност да са те пратили на черешата или защото не могат да се оправят, или защото ще струва твърде скъпо и са решили да си спестят обясненията. Нещо от рода на: 'Ми няма как да стане! На този говорител процесора за звука е изпушил!' ;)
Да си призная, използвал съм го този тъпизъм, когато дойдеше при мен някой от ... ъъъ... по-мургавите ни събратя и почне:
Батееее... да видиш каст'фона чи не пее, бря! И тука ей тая лампичка не работи, бате... Ма иначе нищо му няма, ша знайш...
... и ти изсипе една торба пластмасови парчета и ел. елементи от мазна хартиена кисия пред теб! mhihi
С други думи- направи си една консултация и на друго място! ;)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Къде се намира Р-Ц групата

Мнениеот vaskoto1 » Сря 05 мар 2008 12:34

stanimir_angelov написа: Датчика за външната температура ми подава вярна температура

единствения начин по който можеш да заявиш това със сигурност е измервания в контролирана среда. това е един термистор който може да си показва каквото си поиска...
за да докажеш че е прав трябва да се свери на всички температурни диапазони с данните на производителя или срещу еталонно съпротивление...
я мене ако питаш пробвай с друг датчик преди да се вкарваш в матрицата с компира... :roll:

Върни се в “Passat”