странен проблем с габарит

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

странен проблем с габарит

Мнениеот nasttii » Чет 20 мар 2008 21:19

здравейте,имам проблем сьс заден десен габарит като пусна габаритите не иска да свети а като дам десен мигач като за паркиране си свети от какво се получава това знае ли някои

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Чет 20 мар 2008 22:02

Може би маса. При мен се получи подобен проблем във влажно и дъждовно време. Като натиснех спирачката и започваха да мигат габаритите, а мигача спираше да мига, а светваше и другият мигач. След консултация с Ваското1, веднага ми показа проблема и ми обясни как да си пусна маса от стоповете към купето.

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Чет 20 мар 2008 22:42

не че няма маса работи си и мигача и стопа а габарита не иска като сьм пуснал габаритите иначе като сьм спрял колата и сьм извадил ключа от контакта като дам десен мигач нали светва десната страна на габаритите и всичко си свети само при включени от копчето за фара не искат

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Чет 20 мар 2008 23:31

И това сега във влагата ли ти се получи, или е от преди? Най-елементарното, за което се сещам е да пробваш да извадиш буксата, като я размърдаш и после пак я включи. Виж дали ще има ефект! Мисля, че десният габарит идва от левия, нещо като дериват. Не си спомням точно цвета на кабелите, но мисля, че масата беше кафяв, ако не се лъжа. Пробвай да заголиш кабела на масата и го вържи на болта, който държи стопа за купето. Другият вариант е ЛС на Ваското1. Д-р VW знае и лекува всички подобни проблеми. :bowdown :applause:

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 21 мар 2008 11:25

Мисля, че десният габарит идва от левия, нещо като дериват.

Не са дериват, отделно са си за да могат да светят отделно ляв и десен. Дори на куплунга на ремаркето излизат поотделно. Ако не се лъжа и двата кабела на габаритите влизат в ключа за фаровете, извади ключа и размърдай буксата , може да е от нея или самия ключ.

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Пет 21 мар 2008 12:29

да и аз така си мисля че е станало от ключа щото иначе си работи като дам само десен габарит а иначе не иска като включа от ключа за фаровете

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Пон 24 мар 2008 9:33

Би било хубаво да уточниш дали само задния габарит или просто целлия десен канал габарити, тоест и предния и задния НЕ светят.
Препоръчвам ти доббре да огледаш буксите на двата задни стопа и ако случайно скоро си сменял крушки отзад да прегледаш за допусната грешка. Но мисля , че някоя от буксите е малко клеясала и не контактува добре.
И задължително огледай масите на задните стопове.

Успех.

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Вто 25 мар 2008 9:49

проблема е отстранен (от ключа)

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Пет 28 мар 2008 14:25