Хора помагайте !!! От скоро започнаха да ми тракат повдигачите на ДВГ-то и съм станал като дизел !!!! Особено като е студена !!!!
Има ли повод са сериозно притеснение ??? Мотора е КР-16В!!!
Масления филтър е на 16х. и се чудех дали той не прави магарии!!!
А маслото (Валволин) така или иначе се сменя щот на около 1000-1500 км доливам по около литър !!!
Започнаха да ми тракат повдигачите ??
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
смени си маслото с филтъра задължително и ако тогава потракват имаш няколко вариянта но аз на времето имах ауди куатро 87г. и той ми го правеше само на топло та сипах му от универсалния модификатор и си реших проблема така и го продадох а новия собственик още си го кара с тези повдигачи иначе няма кой знае касъв проблем но не е много добре за газоразпределителния
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: Започнаха да ми тракат повдигачите ??
WDW написа:Масления филтър е на 16х. и се чудех дали той не прави магарии!!!
А маслото (Валволин) така или иначе се сменя щот на около 1000-1500 км доливам по около литър !!!
нЕмам думи!!!
- kosyo9
- Автомобил: VW PASSAT 6
- Двигател:
- Контакти:
golfer написа:WDW написа:Масления филтър е на 16х. и се чудех дали той не прави магарии!!!
нЕмам думи!!!
И АЗ СЪщООО... Shocked
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Мойте почнаха да потракват две тир секунди след като запаля групово. Оказа се че това го прави след последната смяна на масло. Тогава ме домързя да си купя филтър и масларя ме пракара с някква менте. Честно казано ме е яд. Иначе имам едно друго тракане като повдигач и то трака докато позагрее но ме съмнява и да не е бутален болт.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
WDW написа:Хора помагайте !!! От скоро започнаха да ми тракат повдигачите на ДВГ-то и съм станал като дизел !!!! Особено като е студена !!!!
Има ли повод са сериозно притеснение ??? Мотора е КР-16В!!!
Масления филтър е на 16х. и се чудех дали той не прави магарии!!!
Ами вземи да смениш гумичките на клапаните

Нормално е при студен ДВГ да тракат повдигачите. При топъл ДВГ и над 2500 об. не трябва да има тракане. Ако в този случай тракат, трябва да сложиш подходящо масло (зависи от типа на ДВГ) и истински филтър (не менте), като предварително може да се направи промивка на мазилната система. Ако и това не помогне, тогава се демонтират повдигачите и се промиват (с коресилин), напълват се с масло и се монтират. Ако и това не помогне се сменят с нови.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи да докладвам за резултатите !! Чак на другия ден спряха да тракат, но определено мотора се успокой!!!
Грешката е моя , километрите не са 16 х.км , ами 14975км !!! Т.е. всичко е ОК !!
Не ми е ясно какво ми скокнахте всичките, след като в книжката го дават да се сменя на 15х. км !! Откъде всички решихте,че съм прекалил!!!
-- Апропо каква е разликата м-у синтетично и полусинтетично, минерално и не минерално ??? Голяма каша са ми тия масла !!!
Грешката е моя , километрите не са 16 х.км , ами 14975км !!! Т.е. всичко е ОК !!
Не ми е ясно какво ми скокнахте всичките, след като в книжката го дават да се сменя на 15х. км !! Откъде всички решихте,че съм прекалил!!!
-- Апропо каква е разликата м-у синтетично и полусинтетично, минерално и не минерално ??? Голяма каша са ми тия масла !!!
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наистина на толкова го дават, но има и допълнение: ако автомобилът се експлоатира в запрашена среда или предимно в градски условия, маслото трябва да се сменя по-често. Пък и тия нашите антики си искат малко повече грижа. Всеобщо са възприети 10 000 км за бензиновите двигатели.
В същата тая книжка си пише, че е съвсем нормално повдигачите да тракат след запалване на двигателя, след което постепенно звукът трябва да изчезне.
В същата тая книжка си пише, че е съвсем нормално повдигачите да тракат след запалване на двигателя, след което постепенно звукът трябва да изчезне.