Пасат Б4 1994 гасне на бензин при загрял двигател (решено)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 1994 гасне на бензин при загрял двигател (решено)

Мнениеот portal_bp » Пон 03 авг 2009 10:23

Здравейте колеги, поредната тема знам, но и аз се пообърках, особено след днешния тест да го направи (не го на прави ) и да ида на майстор...

Колата е Б4 1994/ 1.8 бензин моноинжекция/ 90 конски сили/ иам газова уредба.

Пробелмас е появява при загрят двигател, често след десетки киломтери извънградско, започва да накъсва хода и гасне, или директно гасне без наксъване, обикновено при инерция, или съответно при смяната на скоростите когато за моемнт не е на скорост...

После не иска да пали, вчера не щя изобщо и запалих на газ, понякога пали но след много въртене... Като изстина на другия ден запали от раз, днес пак си запали на студено обикалях си да си върша работа, порядъчно загря, все пак го направи веднъж, но си зпали пак от раз и си работи успешно през цялото време, коеот вече ме порвокира да пиша подрбно тема с питане... Имам "закъсяване" да чисти грешките... Същевременно не съм разкачал акумулатора изобщо - просто изстива и си работи...

Проблема го имаше и миналата година - крах я на диагностика - нищо освен доста разход на бензин - давене и смених един кръгъл уплътнител, който е при инжекциона и не знам как се нарича - но със заместител някъв, тъй като оригинален не намерих, оригиналния повече прилича на от твърд плат отколкот от пластмаса както е заместителя... ако не се сещате ще направя снимка... след което рядко съм карал дълго на бензин, а и тогава се давеше откровено и мислех че порбелма е решен, но уви сега на 80тия километър извънградско на бензин да покарам зарди инжекциона малко да види че и аз съм човек и пак... възможно ли е да е заминал пак тоиз уплътнител или да се рови за ламда-сонди, бубиини, датчик на Хол... майстора тук (не е в моя град, майстора е на познат къдеот съм) каза нека го направи и ела... но все пак да се консултирами тук...

Благодаря предварително!

Последна промяна от portal_bp на Сря 18 ное 2009 15:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б4 1994 гасне на бензин при загрял двигател

Мнениеот I4o_naskov » Пон 03 авг 2009 12:00

Колега и аз съм с б4 1.8 90 коня АБС мотор.Да ти кажа и при мен го има този проблем при топъл мотор не пали отряз иначе студена пали веднага,аз имам газово БРЦ и паля винаги на бензин.Един познат ми каза 4е може би е от много богата смес когато е на бензин защото само тогава гасне и предърпва,докато на газ нямам проблеми,може да бъде от дат4ика за температурата да дава грешка,но щом го оправя пак ще пиша :да:

Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот portal_bp » Пон 03 авг 2009 13:17

Да имаше го това и за датчика по темите, които четох... струва ми се обаче, че моята губи и мощност преди да направи този номер... извънградксото ми е планиско и мисля, че нагорно усещам че натискам, натискам а тя се мъчи...и набирам/натискам така сериозно от първа почвам буквално-2-3(ако може) - да набере малко, за да се справи... но не знам дали има общо наситина това с проблема...

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 03 авг 2009 14:55

ама това с мощността само на бензин ли го прави или на газ.Моита между 2000 и 2500об забива муцуната и после драпва ама само като е на бензин ина4е на газ няма проблем,но може би при мен е от настроиката на газ :shock

Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот portal_bp » Пон 03 авг 2009 15:09

Ами и на двете - падана ли се зад някой голем камион дето едвам с 40 се влачи - ествено се достига сериозно загряване (без прегряване , перка си се включва и всичко ,си е в норма), и изкрам ли така да се нагрея добре отзад... после се усеща, че е доста назад в мощността...

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 03 авг 2009 15:33

може би компресията ти е паднала :( ,най добре я закарай да я погледне маистор, ина4е само гадаем от какво може да бъде.

Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот portal_bp » Съб 22 авг 2009 19:45

Тъкмо се прибрах от странство, навръщане разбира се пак го направи след около 70 километра... по едно време просото натискам педала и нищо няма ускорение... даже не я изчаках да почне да "насича" и да изгасне минах на газ и се прибрах... разбира се отново не палеше както е загряла на бензин изобщо... за съжление нямаше как да реагирам веднага да отида при майстор... но съм решен да се оправи пробелма и ще пиша какво е било...

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 22 авг 2009 19:55

Възможно е помпата да губи дебит или да има боклуци в резервоара. Наблюдавал съм подобно нещо само че на голф. Извадихме маркуча който влиза в инжекциона и от него едвам капеше.
Като го направи пак може да пробваш дали отива бензин до моно-то :wink:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 23 авг 2009 8:17

Пиша с уговорката че проблема ти е само на бензин, на газ е ОК :!:, че не ми стана много ясно...
Прецакана ти е бензиновата помпа, приятелю :wink: , ако си късметлия може да минеш само с цедка на помпата и бензинов филтър. В момента който почне да ти малее колата(не и стига горивото), ако помпата ти е запушена ще почне да шуми, като виене... абе звучи странно,а ако имаш възможност да се заиграеш, измери дебита от обратното гориво. Извади маркуча за обратното гориво(!!!),на щуцера сложи един маркуч и вместо да се връща в резервоара, ще го хванеш в някакво по-голямо шише... (така колата ти ще може да работи и да мериш :wink: ) и измери дебита-трябва да е около 1л/мин. При работа на празен ход колата харчи пренебрежимо малко 1.5-2л/час.
Трябва да имаш плътна струя бензин, тръгне ли да ти прикапва и да ттече като ракия, работата е ясна-помпата няма налягане да преодолее горивния регулатор, но все пак измери дебита!
При положение че работи нормално на газ-нямаш никакъв проблем със запалителната система(бубина, датчик на хол... без тях няма да запалиш), там отпада!!!
Ако е темп.датчик- колата пали студена, но мине ли 60градуса(дави се от многото бензин), не върви и няма палене докато е топла. Абсурд е да минеш 80км!!!
Не е и грешки от работата на газ, да не ти обяснявам що...
Не си споменал, но мисля че бензиновата ти помпа докато си на газ не работи, нали...
Почни от горивната система, ако си решил да си я оправяш сам колата:!:

Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот portal_bp » Пон 24 авг 2009 10:52

Бензиновата помпа се изключва при работа на газ.
Да на газ работи като пушка (да чукана на дърво :) ).
На бензин-студена, и на газ пали на 4рт...
"Добрата" новина е, че вчера се ПОЛУслучи доста бързо в градски условия, полу - защото запалих и карах на бензин без проблем, загря си, но после загрял не иска да запали и я запалих на газ, явно животеца на проблемната част (явно помпата) се скъсява със всеки ден...

Благодаря за мнението, ще ги опитам тези неща, които предлагаш, сам не мога, но с един приятел заедно сме почти цял майстор :) та ще се координирам с него за теста :)

ХХристов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ХХристов » Пон 24 авг 2009 15:29

Здравей колега,

Имах същият проблем с Пасат В4 комби и се реши като отидох при газаджията дето ми сложи уредбта, той си я настрои и сега няма проблем с гасненето при загрят двигател, моята е Ловато, за моноинжекцион. Учудаващо всичко свърши за 3-4 мин. Ако ти искаш ще ти дам координати на моя газаджия.

Поздрави Христо

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Вто 25 авг 2009 17:33

На колегата на бензин не работи!! На газ всичко си е наред.

Иначе няма да се учуда да е от бензиновата помпа. Все ми се струва, че е тя но ... разчети се във форума доста е изписано. Мереше се по някакъв начин. Добре, че е моно. Пълен инжекцион струва 350-370лв. хубава.

Потребителски аватар
portal_bp
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б4 1994 гасне на бензин при загрял двигател (решено)

Мнениеот portal_bp » Сря 18 ное 2009 15:04

Помпа се оказа наситина. Да се знае :)
Смених я заедно с маркуча :) работата заспа...

Върни се в “Passat”