Как да направя мигача да свети като габарит ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как да направя мигача да свети като габарит ?

Мнениеот longora » Нед 15 юни 2008 20:13

Колеги, искам да си направя мигача да свети и като габарит. Американските коли са така направени и понеже съм им голям фен искам и моята да свети като американска кола :) По какъв начин може да се направи .. идеята е да стане такова нещо:
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 15 юни 2008 20:47

С крушка за мигача с две светлини - 21/5 W. Ще се наложи и допълнително окабеляване да се прави (не много - наблизо е кабела за габарита), и друга фасунка да се ползва.
Предполагам не искаш и фаровете за мъгла да се включват с габаритите - у нас по закон трябва да е с късите; отделно има санкции за неправилно използване (в градски условия, или при липса на условия за такива светлини) ?

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Нед 15 юни 2008 21:21

С 21 вата постоянна светлина ще стопиш мигача за отрицателно време.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Нед 15 юни 2008 22:17

sashobas написа:С 21 вата постоянна светлина ще стопиш мигача за отрицателно време.

А ако се сложат диодни светлини.
това живо ме интересува.даже мисля че скоро имаше подобна тема.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пон 16 юни 2008 4:31

sashobas написа:С 21 вата постоянна светлина ще стопиш мигача за отрицателно време.

Идеята е 21W да не е постоянна светлина а на мигача , а 5W да свети постоянно.
И на американските коли затова светят постоянно щото са в Америка, не знам дали е законно в БГ.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пон 16 юни 2008 7:50

sashobas, 21W си е светлината за мигача на всеки автомобил. За габарита - 5 W.
За законното - не знам. Но се сещам че на старите "Жигули" габарита беше в мигача.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 16 юни 2008 9:49

Определено ще е необходимо да се сменя фасунката, за да се сложи 5/21 W крушка, както е писал grigor по-горе. Няма да се размине безболезнено на светлоторазителя на мигача, ще трябва да се разстърже до необходимия диаметър по новата фасунка. След което не съм убеден, че от пластмасовата втулка, държаща оригиналната фасунка ще остане нещо. :wink: Една консултация с vaskoto 1 няма да е излишна.
Longi и на задните габарити ли искаш да правиш такава корекция?

В Закона не съм видял текст забраняващ ползването на мигач и за габаритна светлина.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 16 юни 2008 16:05

Отзад не искам да правя никакви промени. Иска ми се само отпред да си свети така както е показано на снимките ... До тук разбирам че трябва да купя двойна фасунка и крушка 5/21W и трябва да прокарам по-дълго кабелче от оригиналния габарит... Идва следния въпрос - от къде мога да закупя такава фасунка? Дали в Сакар ще се продава или в кой магазин се продава ? Благодаря ви !

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Вто 17 юни 2008 7:39

gr_kanev написа:sashobas, 21W си е светлината за мигача на всеки автомобил. За габарита - 5 W.
За законното - не знам. Но се сещам че на старите "Жигули" габарита беше в мигача.
Аз не съм писал че мигача не е 21 вата а че ако е постоянна светлина каквато е габарита ще стопи мигача.Поздрави :lol:

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 юни 2008 9:25

longora написа:... До тук разбирам че трябва да купя двойна фасунка и крушка 5/21W и трябва да прокарам по-дълго кабелче от оригиналния габарит... Идва следния въпрос - от къде мога да закупя такава фасунка? Дали в Сакар ще се продава или в кой магазин се продава ? Благодаря ви !

Не е необходимо да купуваш нови фасунки :D , а и те не са двойни. Просто в крушката има две жички, мога да ти дам една. Предполагам, че само с малко нагаждане ще стане от стоповете на стар-ударен автомобил, при който стоп и габаритните светлини са заедно в една секция с една крушка. Ако предпочиташ да са си от фолксваген, вероятно добра работа биха ти свършили фасунките от стоповете на Б3, Б2, Г1, Джета1, Поло1. :idea: :wink: Не, че не стават и от Жигула или Москвич.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 17 юни 2008 16:06

Значи трябва да сложа крушка 5/21W в сегашната ми фасунка и да изкарам кабел от габарита или нещо пак не съм разбрал :) .. Не ми е много ясна процедурата ...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Вто 17 юни 2008 20:28

Няма да стане без друга фасунка.
longora, вземи се разходи до някой който разбира - все ще се намери такъв във София.

Потребителски аватар
gencho60
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gencho60 » Вто 17 юни 2008 21:44

приятел,крушките на мигачите са изчислени,ако сложиш допълнителна крушка в габарита трябва да откачиш основния мигач,иначе няма да мига нищо.пробвай ако не ми вярваш.

Потребителски аватар
Dpop
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 юни 2008 22:17

longora написа:Значи трябва да сложа крушка 5/21W в сегашната ми фасунка и да изкарам кабел от габарита или нещо пак не съм разбрал :) .. Не ми е много ясна процедурата ...

Имах предвид, че операцията може да стане с фасунки втора ръка, а не че няма нужда от смяната им. :wink: А в по-горният си пост съм ти писал и за очакваните последици за леглото на оригалната фасунка.
:) Григор е прав.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 18 юни 2008 11:19

Благодаря, сега вече ми стана ясно :) Ще видя кой ще намеря та да свършим работа :) Ако някой иска може да заключи темата. Благодаря за отговорите.

Върни се в “Passat”