Смяна на крушка на халогенките на предната броня на PASSAT!!
Смяна на крушка на халогенките на предната броня на PASSAT!!
Купих си една италианка - 91 г. Не и свети единя от халогенните фарчета на предната броня. Опитах се да стигна до задната му страна ( и аз не знам защо ) но не успях. От пред има само една рапидка , но не ми се струва че ако я развия и ще мога да сваля фарчето или да стигна до крушката за смяна. Ако някой знае как става ще му бъда благодарен за подробна информация.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
има една декоративна гривна която е захваната отдолу с 2 щипки които се състоят от 2 части една в друга.
внимателно издърпваш пинчето което е вкарано в щипката.
вадиш щипката.
сваляш гривната.
развиваш 3 болтчета с които са завити халогените.
вадиш целия халоген навън.
махаш гумата от задния край.
сменяш крушката.
и всичко обратно...
само внимавай гумата да я сложиш като хората да не ти влиза влага.
внимателно издърпваш пинчето което е вкарано в щипката.
вадиш щипката.
сваляш гривната.
развиваш 3 болтчета с които са завити халогените.
вадиш целия халоген навън.
махаш гумата от задния край.
сменяш крушката.
и всичко обратно...
само внимавай гумата да я сложиш като хората да не ти влиза влага.
Благодаря за подробния отговор
ако сега ми кажете и от къде мога да си купя нови щипки ( като знам колко съм сръчен току виж някоя се счупила) току виж съм си сменил сам крушката 

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
не можеш да ги строшиш фатално.
пинчето прилича на габарче и ако му строшиш главата винаги можеш пак да го ползваш.
само няма да го издърпваш вече а ще го избутваш нагоре докато изпадне от другата страна и на земята.
така че не се шашкай лошо няма.
а винаги можеш да изприпкаш до юнито и не мисля че ще струват мама и тате все пак...
пък и що не се регистрираш-така можеме на лични а не да се забива форума с детайли...
пинчето прилича на габарче и ако му строшиш главата винаги можеш пак да го ползваш.
само няма да го издърпваш вече а ще го избутваш нагоре докато изпадне от другата страна и на земята.
така че не се шашкай лошо няма.
а винаги можеш да изприпкаш до юнито и не мисля че ще струват мама и тате все пак...
пък и що не се регистрираш-така можеме на лични а не да се забива форума с детайли...
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
На мене така ми гепиха халогените... то било фасулска работа... само изваждаш рамката и готово - пълен достъп до фаровете... ама аз тва не го знаех тогава. Срязали жиците, взели целите фарове и духнали копеленцата... те имат номера фарчетата - маркирани бяха, ама познайте кой от полицията ше хукне да ми ги търси :::::::))))))) Сега сигурна пътуват някъде, на някой друг пасат... толкова сме затънали до гуша в лайна в тая шебана държава, че просто не ми се говори... краде се на поразия и всичко, квото мое да се открадне го пиши директно откраднато - емблеми, тасове, халогени... абе мани, направо не ми се говори вече... ама много се отплеснах май, sorry за което
)))

ami kaskoto?
Мойте също имат номера - маркираха ги след като си направих пълно каско в Бул инс - така ме посъветваха приятели. Мисля си , че в такъв случай ако изчезнат застрахователят би трябвало да плати нещо.
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Хаха, приател, и аз съм в Бул Инс... просто за ено или две малки фарчета никой няма да си мръдне пръстчето. Иначе са много точни хората - някво хлапе счупи без да иска задното стъкло(500 лева струваше) и след един месец ми изплетиха всичко. В това отношеие са точни.
А дано да не ни се случват такива работи...
)))
А дано да не ни се случват такива работи...

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Продава ли се само стъклото за халогена?
(камъче ми е счупило само стъклото)
(камъче ми е счупило само стъклото)
Последна промяна от K22 на Пон 05 ное 2007 10:26, променено общо 1 път.
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател: