Б5, 1.8Т
Сутрин пали супер, след това без значение колко е работил мотора, ако го угася и в рамките на 10 мин от изгасването се опитам да запаля - няма проблем. Ако мине повече от 10 мин и се опитам, върти към 3 секунди като откачена, но винаги запалва. Проблема е в трудното и продължително палене. Проверени са акумулатор, алтернатор - работят нормално, сменен горивен филтър. Ако я оставя околко 5-6 часа след изгасването, пали нормално.
Дайте някакви идеи, прецака ми се кабела за Ваг Ком и не съм тествал нищо. Вече почва да ме дразни това палене...

Дразнещ проблем при палене
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Дразнещ проблем при палене
Без да претендирам за майсторски клас, мога де те насоча към горивната система. Определено според мен нещо ти дави мотора. А иначе ок 3 секунди не ми се виждат толкова продължително стартиране.
Алтернатор и акумулатор, а също и горивен филтър явно не са виновници.
Да си чувал по-различен/странен звук от стартера, при стартиране при топъл двигател?
Алтернатор и акумулатор, а също и горивен филтър явно не са виновници.
Да си чувал по-различен/странен звук от стартера, при стартиране при топъл двигател?
При мен правеше подобни проблеми и се оправи като смених температурния датчик/намира се на маркучите от задната страна на мотора откъм торпедната стена/,така че може да видиш дали не е от него проблема.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странен звука има отпреди седмица, сутрин на много студено, като че ли от стартера има няколко секунди като стържене и се оправя. Иначе никакви странни звуци при топъл. Май ще трябва да я карам на диагностика, но все си мисля, че там ще кажат - екстра си е, няма й нищо, а определено не палеше така.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Стартер не може да буде причината - щом върти значи стартера,акумулатора и алтернатора са в ред...ако не въртеше - добре,ама тя си върти.
По повод същината на проблема нямам идея ама вероятно наистина проблема е по горивната система.
По повод същината на проблема нямам идея ама вероятно наистина проблема е по горивната система.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Май открих проблема, но утре ще кажа със сигурност. Кабела от ламбда сондата се беше откачил от скобата, която го държи и се беше лепнал върху катализатора, малко се е стопило уплатнението, но предполагам, че може да е оттам проблема.
Edit: Оправи се, вече го няма проблема
Edit: Оправи се, вече го няма проблема