централно Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

централно Б3

Мнениеот vanko_VW » Пон 17 мар 2008 11:02

здр. ползвах търсачката,но ненамерих подобен проблем,централното е с вакум,проблема е следня:1.Като трагна да отключвам(отключвам от дясно защото лявата ключалка е счупена) ми отключва само дясната врата и то не всеки път,понякога палчето се връща като върна ключа 2.Като вляза в колата и дръпна палеца на дясната врата,трагва малко на горе и се връща(опитвал съм със сила но немога да го преодолея),страното е че като запаля и дръпна палеца колата се отключва,при заключване няма проблем,като опитвам да отключа с дист. на алармата пак не става,а с него мога също да заключа.Цялата работа ми е много страна :037:

Потребителски аватар
Radoslav_Radev
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Radoslav_Radev » Пон 17 мар 2008 12:16

:D та значи въпросната помпа-вакумна,работи с ток/които се задеиства от ключалката и по точно от шофьорската дръжка,от там идват командите за помпата,тоест,като чета от обесненията ти вакумната магистрала на колата е здрава/щом не можеш да преоодолееш отключванката/дясната врата е на принципа/не винаги,зависи от модела/да работи сама за себеси,така че оправи си шофьорската врата,тоест ключалката и си караи по живо,по здраво,успех :D

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 17 мар 2008 15:23

колега от лявата врата не съм отключвал колата от 5г.(така си купих),винаги съм отключвал от дясно и не съм имал проблеми,а мисля че и дясната работи на принципа на лявата защото ми отключва всичко(4-врати и багажника),аз си мисля че проблема идва от моторчето на дясната врата,а другото което ми е страно защо като запаля и централното отключва

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Пон 17 мар 2008 15:30

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:колега от лявата врата не съм отключвал колата от 5г.(така си купих),винаги съм отключвал от дясно и не съм имал проблеми,а мисля че и дясната работи на принципа на лявата защото ми отключва всичко(4-врати и багажника),аз си мисля че проблема идва от моторчето на дясната врата,а другото което ми е страно защо като запаля и централното отключва

да не би алармата ти нещо да се е..ва

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 17 мар 2008 16:44

с алармата пак същото прави,мисля че алармата няма общо с проблема

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 17 мар 2008 16:48

най вероятно ти се е развалила и дясната машинка - по конкретно това което управлява централното. А това че ти се връща бутона на долу си е нормално - направено е с цел да не могат да ти отключат колата :wink:

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 18 мар 2008 10:07

и аз така си мисля,ще сменя машинката и после ще пиша.

Потребителски аватар
valioboy
Автомобил:
Двигател:

не мисля

Мнениеот valioboy » Вто 18 мар 2008 10:17

Не мисля че,от машинката а от инсталацията,да не би модула да ти се е прецакал,вземи пробваи с машинката от лявата врата,тъй и тъй не ти трябва,но алармата си е нормално като запалиш да отключва,да не ти позволява да издърпаш лостчето и т.н. не мисля ,че тя има общо

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: централно Б3

Мнениеот Lisho » Вто 18 мар 2008 14:59

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:здр. ползвах търсачката,но ненамерих подобен проблем,централното е с вакум,проблема е следня:1.Като трагна да отключвам(отключвам от дясно защото лявата ключалка е счупена) ми отключва само дясната врата и то не всеки път,понякога палчето се връща като върна ключа 2.Като вляза в колата и дръпна палеца на дясната врата,трагва малко на горе и се връща(опитвал съм със сила но немога да го преодолея),страното е че като запаля и дръпна палеца колата се отключва,при заключване няма проблем,като опитвам да отключа с дист. на алармата пак не става,а с него мога също да заключа.Цялата работа ми е много страна :037:

Позната история.Само, че при мен това се получава ако отключа дясната врата (на навигатора) с ключ. Нема оправия от то на сетне всичко върви на опаки.Аз заключвам с ключа или дистанционното тя се отключва и така до побъркване.Намерих му решението като изключих за кратко централното от куплунга, а след това и разкачих клемите на акумулатора.След това по обратния ред ги включвам и първо заключвам с ключа "правилната" врата (шофьорската).След този "ритуал" ако се наложи да се ползва ключа отново се заключва/отключва само през шофьорската врата.За сега няма проблеми до следващото ошашарване на централното.

*** Не напиняй ключа (да отключваш със сила) защото няма да успееш да отключиш - гаранция ти давам. Или ще го окривиш или ще го счупиш с възможно най-гадния вариант (парчето остана в ключалката).И тогава минаваш на варианта по известен сред авто-ключарите: "Избери си един джам за трошене"
Успех

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 18 мар 2008 15:16

а каде да го тарся този куплонг,отзад в багжника при помпата ли е

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 18 мар 2008 15:27

IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:а каде да го тарся този куплонг,отзад в багжника при помпата ли е

Да там е, пробваи га ги извадиш, и след това ако някоя от предните врати ти е заключена да я отключиш механично само с ключа без намесата на вакума.
Ами има някаква логика в поредноста на отключване и заключване, но не ми станало още ясно каква е :?

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 19 мар 2008 7:58

това с разкачването на куплонга ще го направя и с акумолатора,но страното :screwy е че снощи пасатко се оправи :yeaha: ,сега си отключва и с ключа и с алармата.

Върни се в “Passat”