Пластмасите в купето-как се свалят?
- rado_box
- Автомобил:
- Двигател:
Пластмасите в купето-как се свалят?
Колеги имам дребен проблем и отново се обръщам към Вас!Ситуацията е следната: явно алармата ми има някаква връзка с осветлението в купето и когато отключа колата с централното и отворя вратата,при светване на плафона в купето тя се деактивира ,иначе след около 20 сек. колата се заключва сама и алармата се активира.Самия проблем е ,че доста рядко при отваряне на вратите(предните)-светва въпросния плафон.При отваряне на задните врати по-често светва.И така реших си аз да направя профилактика на прекъсвачите,ОБАЧЕ не успях да разбера как се свалят пластмасите вътре в купето и по-точно тези по гредите.Целта ми е да стигна до буксите на самите прекъсвачи(които иначе се свалят лесно) за да мога пак да ги свържа.Просто няма достатъчно аванс на кабелчетата и буксата си остава вътре и немога да я подсъединя към прекъсвача.Ако някой има идея как да се справя ще съм благодарен да драсне някой ред да даде акъл.Благодаря предварително.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Лично моето мнение е че няма нужда да се заравяш в кабелите. И аз съм имал подобни проблеми. Винаги проблема ми е бил в бутончето на вратата. Колкото и добре да е уплътнено вътре се събира влага и мърсотия и спира да дава контакт. Както е казал колегата по-горе махаш маншона, развиваш винтчето и бутона излиза. Мързеливият начин е да напръскаш с нещо (пр. WD40) отвсякъде и може да се оправеи за малко. Лично аз разглабям самото бутонче и го изчиствам хубаво. При желание може да се сложи малко грес. След тази операция всичко работи перфектно известно време
Ако решиш да го разглобяваш на задната страна на бутона има цепка в която има щипка и е хубаво да се бръкне с нещо остро за да излезе

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion