Пластмасите в купето-как се свалят?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rado_box
Автомобил:
Двигател:

Пластмасите в купето-как се свалят?

Мнениеот rado_box » Чет 20 мар 2008 19:05

Колеги имам дребен проблем и отново се обръщам към Вас!Ситуацията е следната: явно алармата ми има някаква връзка с осветлението в купето и когато отключа колата с централното и отворя вратата,при светване на плафона в купето тя се деактивира ,иначе след около 20 сек. колата се заключва сама и алармата се активира.Самия проблем е ,че доста рядко при отваряне на вратите(предните)-светва въпросния плафон.При отваряне на задните врати по-често светва.И така реших си аз да направя профилактика на прекъсвачите,ОБАЧЕ не успях да разбера как се свалят пластмасите вътре в купето и по-точно тези по гредите.Целта ми е да стигна до буксите на самите прекъсвачи(които иначе се свалят лесно) за да мога пак да ги свържа.Просто няма достатъчно аванс на кабелчетата и буксата си остава вътре и немога да я подсъединя към прекъсвача.Ако някой има идея как да се справя ще съм благодарен да драсне някой ред да даде акъл.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 20 мар 2008 20:05

Все пак не е лошо да напишеш модела на колата (а най-добре попълни секцията гараж). :wink:

Потребителски аватар
rado_box
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_box » Пет 21 мар 2008 13:52

Да прав си колега! Съвсем забравих да кажа,че става въпрос за Б-3,1992г.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 21 мар 2008 14:52

Като махнеш гуменото маншонче на бутона и се вижда едно витло. Развиваш го и бутона излиза, няма смисъл да сваляш пластмасите.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 21 мар 2008 15:02

Лично моето мнение е че няма нужда да се заравяш в кабелите. И аз съм имал подобни проблеми. Винаги проблема ми е бил в бутончето на вратата. Колкото и добре да е уплътнено вътре се събира влага и мърсотия и спира да дава контакт. Както е казал колегата по-горе махаш маншона, развиваш винтчето и бутона излиза. Мързеливият начин е да напръскаш с нещо (пр. WD40) отвсякъде и може да се оправеи за малко. Лично аз разглабям самото бутонче и го изчиствам хубаво. При желание може да се сложи малко грес. След тази операция всичко работи перфектно известно време :wink: Ако решиш да го разглобяваш на задната страна на бутона има цепка в която има щипка и е хубаво да се бръкне с нещо остро за да излезе

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пет 21 мар 2008 15:04

:lol: Не е от кабелите на прекъсвачите, а от допира между контактите. Там почва да поръждясва и не прави хубава маса. Прещракай ги с пръст няколко пъти - натискаш го с палец и го пускаш веднага, за да могат да се поразтъркат. Ако и тогава не става сваляй както ти го обясни колегата преди мен-маншонче и т.н. :beer

Потребителски аватар
rado_box
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_box » Пет 21 мар 2008 15:53

Съгласен съм с вас,колеги!Обаче проблема е в това,че не мога да хвана хубаво въпросната щипка,за да я вържа към контакта.Не е достатъчна дължината на кабелчетата и за това трябва да имам достъп от вътре.Иначе профилактиката на контактите не е проблем.

Потребителски аватар
picar4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот picar4eto » Нед 23 мар 2008 21:16

кабелите ти се намират под прага до шофьорската седалка.махаш прага и проследяваш кабелите.

Потребителски аватар
rado_box
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_box » Пон 24 мар 2008 19:06

Как да ги махна тези прагове?Не откривам начина да ги сваля! :gruebel :stll think: :stll think:

Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пон 24 мар 2008 19:16

Праговете се държат на щипки - подпъхни леко някоя отверка и ще усетиш къде точно са щипките - издърпваха се /мисля/ към теб. Успех!

Върни се в “Passat”