Здравеите,нов съм във форума и имам един въпрос.Решил съм да си купувам кола,ще ми бъде първата и съм се насочил към VW защото са здрави и непретенциозни коли.Избирам между Passat B3 седан и Vento с двигатели 1.8-90 к.с. бензин-просторни и с голям багажник.
Някои може ли да ми каже на кой е по-евтина подръжката и съответно частите и консумативите,например ангренажни ремъци,тампони,гуми а също и елеметите по ходовата част,двигателя и купето.Коя кола дава по-малко проблеми и се ремонтира по-лесно и евтино.Има ли разлика в разхода на гориво.
Май предпочитам Passat-а,но съм чул че се водят към по-лусозният клас коли и ме е страх това да не се отразява на цените на частите/нови оригинални,а не ментета/ и ремонтите.
Ще съм много благодарен ако някой ми отговори.
П.П.Бюджета ми е до 4000лв.

PASSAT vs VENTO - на кой е по-евтина и лесна подръжката
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
И двете са много здрави и евтини за поддръжка. Вентото е по нов модел, но пък пасата е по голям. което да избереш няма да сбъркаш. За ремъците - при пасата трябва да са малко по евтини, но разликата не е голяма. Гумите пък при вентото битрябвало да са малко по евтини. Но тези разлики са минимални така че не мисля че трябва да влияе на избора ти. За частите - намират се качествени части на добри цени, но на оригиналните цените едва ли ще ти харесат. и все пак ако имаш възможност да си купуваш оригинални е най добре.
Успех в търсенето
Успех в търсенето
- hristo stankov
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател:
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Сравняваш голф3 с багажник и пасат.
Пасата е един клас отгоре, поне! МНОГО ПО-ПРОСТОРЕН е, не се заблуждавай, особено на задната седалка не можеш да ги сравняваш. Вози по-меко и е доста по-добре шумоизолиран. Окачването му е "желязно" - много здраво. Двигателя който визираш е един и същ и при двете коли. Тук искам да те посъветвам да вземеш колата с мотор ABS а не RP, който е предишния модел. Мястото в багажника е еднакво. Разхода според мен ще е почти еднакъв, както и вървежа, тъй като тежат почти еднакво. Много от частите са едни и същи и при двете коли, така че не мисля че ще намериш голяма разлика в цената на поддръжката.
За 4000лв ще вземеш пасат с климатик или климатроник, докато Вентото най-вероятно няма да има. Ако е така, задължително гледай да е оригинален, а не вграждан допълнително, че много вероятно да имаш проблеми в последствие.
Според мен няма какво да мислиш - ориентирай се към пасат, не намирам една причина за обратното, честно.
Поздрави и късмет.
Пасата е един клас отгоре, поне! МНОГО ПО-ПРОСТОРЕН е, не се заблуждавай, особено на задната седалка не можеш да ги сравняваш. Вози по-меко и е доста по-добре шумоизолиран. Окачването му е "желязно" - много здраво. Двигателя който визираш е един и същ и при двете коли. Тук искам да те посъветвам да вземеш колата с мотор ABS а не RP, който е предишния модел. Мястото в багажника е еднакво. Разхода според мен ще е почти еднакъв, както и вървежа, тъй като тежат почти еднакво. Много от частите са едни и същи и при двете коли, така че не мисля че ще намериш голяма разлика в цената на поддръжката.
За 4000лв ще вземеш пасат с климатик или климатроник, докато Вентото най-вероятно няма да има. Ако е така, задължително гледай да е оригинален, а не вграждан допълнително, че много вероятно да имаш проблеми в последствие.
Според мен няма какво да мислиш - ориентирай се към пасат, не намирам една причина за обратното, честно.
Поздрави и късмет.
- vasiljas
- Автомобил: Golf 2 RP
- Двигател: 1988
На Pasat-а предницата е много ниска,а нашите пътища си ги знаем,няма ли опастност при някоя бабуна или дупка да остана без предна броня,а и е с по-големи габарити.Имам предвид Vento-то не се ли паркира по-лесно,защото ми се струва че по-висок,и с по-малки размери,или се заблуждавам.Някои знае има ли разлика във височината от земята до предната броня между двете коли,и каква е ако има.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм забелязал някакви проблеми в това отношение, ако окачването е наред и караш с предписания размер гуми. Освен пасата имам и джета, и не правя особена разлика в габаритите при каране. Даже пасата по-лесно и с по-малко маневри го паркирам. На външен вид наистина изглежда голям, но като седнеш да караш не е така, супер си е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
vasiljas написа:На Pasat-а предницата е много ниска...
Не е така. Вероятно сравняваш конкретни коли с неизвестни гуми и окачване. Моите впечатления са, че са приблизително еднакви като височина отпред.
Иначе при сравнение на Б3 и венто пасатора печели във всички отношения.Ориентирал си се към седан - защо? И седанът и комбито не са красиви коли, както и вентото. Друга причина(освен естетична) да предпочетеш седан не виждам.
Ако избереш пасат с климатик, гледай да е ПОНЕ 93г. Или да му е сменян фреонът, което много рядко се среща. За тия пари можеш да вземеш перфектен пасат и прилично венто.
Ако искаш, пробвай някое венто и после ела да те разведа из пасата

- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat vs Vento - коя е по-евтина и лесна подръжка
Взимай Пасата и не му мисли, разбира се комби
. Венто = Голф седан
Насочил си се към оптималния мотор - данък, разход, мощност, изхабяемост, цени на части. За цени на авточасти провери в Drive.bg за да си свериш часовника, горе долу за какви цени става въпрос на авточастите.
П.П Внимавай, като го купуваш, че измамници под път и над път

П.П Внимавай, като го купуваш, че измамници под път и над път

- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
vasiljas написа:Седана ми харесва повече на външен вид,комбито ми изглежда много грубовато/без да се обиждате/а и тежи повече,което се отразява на разхода и пъргавината на автомобила.А също не съм и семеен и не ми трябва голяма кола като комбито. А има ли разлика в дължината между седан и комби
на разхода не мисля че ще се отрази повече..защото аз минах от венто на пасат...и пасата ми харчи по малко..факт..въпреки че е комби...аз сега като се замисля,ако се върна назад и ми се даде възможноста да избирам бих зел пасат вместо вентото...за паркиране не мисля че има разлика..пасата да е с най мнго 7-8см по дълъг от вентото..и по широкичък..но..не е фрапантна разликата

- vasiljas
- Автомобил: Golf 2 RP
- Двигател: 1988
Дължина Passat B3 седан - 4575 mm,Vento - 4380 mm.Широчината е еднаква-1700mm.
Последна промяна от vasiljas на Съб 22 мар 2008 23:51, променено общо 1 път.