B5 - скърца пласмасотията на подлакътника !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mony124
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

B5 - скърца пласмасотията на подлакътника !

Мнениеот mony124 » Нед 23 мар 2008 18:51

Някой да даде идея за силиконов спрей ? Или нещо друго ? Подлудяваме !

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 24 мар 2008 10:43

Това не е начина, разглоби го и виж от къде скърца! :wink:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пон 24 мар 2008 11:10

Споко .. и при б5.5 скърца сичко и корите по вратите ... тва им е голям недостатък .... и по таблото също .. успех ;)

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Пон 24 мар 2008 11:34

Аз пробвах с някво спрейче, но като се изпари и пак почва да скърцат, особенно когато минавам по павета имам чувството че ще се разглоби нещо.Според мен цаката му е разглобяване и нанасяне на силикон по ръбовете на пласмасите и така гаранция, че няма да скърца.
Но според мен пак ще е до време.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 24 мар 2008 11:46

drakano написа:Аз пробвах с някво спрейче, но като се изпари и пак почва да скърцат, особенно когато минавам по павета имам чувството че ще се разглоби нещо.Според мен цаката му е разглобяване и нанасяне на силикон по ръбовете на пласмасите и така гаранция, че няма да скърца.
Но според мен пак ще е до време.

Здраво стягане на местата където скърца, това е истината, след време пак така. Няма кола която да не се разскърца след години!

Потребителски аватар
Radoslav_Radev
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Radoslav_Radev » Пон 24 мар 2008 12:05

:D туз чудо не мога да си го и представя колеги, при мен нищо ни скърца ни тропа,ни по павета ни по черен път ,даите да се видим някои път да го видя и аз туи скръцане и да се вземат мерки,това със силиконите мисля че е мнооооого не сериозно защото швабата навсякде що има пласмасова сглобка е сложил във вид на лента нещо като кече,але па по корите на вратите и задницата,това за подлакътника съм го виждал при колега от Търнов- град но там проблема бе спукани пласмасарии,след посещение при маисторите лепящи брони и т н всичко се оправи : vw fen

Потребителски аватар
drakano
Автомобил: S6 2.2TQ ABT
Двигател: AAN
Контакти:

Мнениеот drakano » Пон 24 мар 2008 15:12

Няма проблем и на мен ми е интересно да видя не скърцащ пасат:).

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Пон 24 мар 2008 15:26

И при мен няма все още такъв проблем със скърцането но като гледам колко колеги изреваха от тоя проблем значи и при мен се очаква да се появи само когато затворя врата се чуваетно гадно като тракане праи тръннн все едно като услиш музиката и номера драчни чудех се какво е това но го разбрах било е огледало и все още си прай трънн като затворя вратата някаде отгоре като го чукна се чува ако някой има същия проблем и знае как се оправя нека пише лс че е много дразнещо това нещо

Потребителски аватар
mony124
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mony124 » Вто 25 мар 2008 6:30

Единствения лек за момента при мен е ... високата музика :lol: 8) Тогава нищо не се чува. Иначе засега не скърца никъде другаде...

bobb2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobb2003 » Вто 25 мар 2008 10:57

И при мен скърцат предните 2 врати ,ужасно е :) Ще ги свалям тези дни да уплътним каквото може,че е срамота :)

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Вто 25 мар 2008 20:05

При мен скърцат следните неща:
1. Двете предни врати при павирани и уж асфалтирани улици.
2. Подлакътника имам чувството че само да го погледна и започва да скьрца, все едно съм го сложил на пресата :gruebel .
3. Шофьорската седалка - при по-остри завой и тя издава някакви неприятни звуци. Съмнявам се да е от скромните ми 105 кг., защото на 24 годишният ми Опел, няма такива проблеми :)

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 26 мар 2008 9:58

STEFFO написа: Шофьорската седалка - при по-остри завой и тя издава някакви неприятни звуци. Съмнявам се да е от скромните ми 105 кг., защото на 24 годишният ми Опел, няма такива проблеми :)

Не се съмнявай колега - от килограмите е!
Майтапа настрана - на моя пасат(вече бивш) се скъса "гредата" отдолу на седалката и седалката просто увисна и опря в пода. Оказа се че тази "греда" е от някаква ламарина направена и определено не е много здрава. Проблема се реши с телоподаващо у-во.

П.П. За протокола - аз съм 117кг :D

Потребителски аватар
mony124
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mony124 » Сря 26 мар 2008 11:30

Мале... аз с мойте 86кг... направо незнам !
В петък ще разкоствам и ще снимам да показвам после освен, ако жената не ме нервира нещо и да запаля на някъде :!: :P

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 26 мар 2008 11:34

То по тея пътища няма как да не се разскърца.
Моята като доиде хич не скърцаше ама сега и тя е почнала.
Имайте предвид че това със силиконите може да ви донесе повече негативни последици.
Замислете се след време като и тои се захаби ли незнам как да го кажа пак ще заскърца, и няма чистене.
Вариант е с дунапрен, амам пак мъчна история
незнам направо.
Всеки ден като минавам по Любляна по няколко пъти незнам каква кола няма да се разскърца.

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Сря 26 мар 2008 13:07

Майтапа настрана - на моя пасат(вече бивш) се скъса "гредата" отдолу на седалката и седалката просто увисна и опря в пода. Оказа се че тази "греда" е от някаква ламарина направена и определено не е много здрава. Проблема се реши с телоподаващо у-во./
:shocked

Мале... аз с мойте 86кг... направо незнам !
В петък ще разкоствам и ще снимам да показвам после освен, ако жената не ме нервира нещо и да запаля на някъде

Колега mony124, моля те да изпратиш снимки и информация за някои тънкости (ако има такива) при разкостването, за да взема и аз мерки. Обичам бързо да карам по завои и не ми се ще да изхвръкна някой път през прозореца. :drive :horror: :026:

Върни се в “Passat”