Автоматична скоростна кутия : проблем с превклучване на ...

Техническа и сервизна информация за Passat
aparoph
Автомобил:
Двигател:

Автоматична скоростна кутия : проблем с превклучване на ...

Мнениеот aparoph » Пон 24 мар 2008 22:41

Здравейте, Потребители на форума,
Притежавам Пасат '91 Б3 с автоматична скоростна кутия. Проблемът е в това ,че при стартиране в 98% от случаите колата си превключва до 4-та скорост без проблем. Но когато ми се наложи да намаля на сфеторар (за пример) колата внезапно повишава оборотите и превклучва на 3-та, но след това превклучването на 2-ра или 4-та е невъзможно без спиране и изклучване на двигателя.
Надявам се да съм успял да обесня достатачно цветно , но ако не питаите и ще доуточнявам.

Потребителски аватар
rado_box
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_box » Пон 24 мар 2008 23:34

Колега,мой съвет е първо да си смениш маслото и филтъра на скоростната кутия и ако пак ти прави номера,тогава вече трябва да търсиш проблема или в компютъра или евентуално някаква повреда в двигателя,горивната система,датчиците по кутията и т.н.При мен ми се издуха гарнитурата на главата,но преди да спре съвсем не искаше да сменя скоростите нормално,а само при невероятно високи обороти.В последствие разбрах,че самия компютър има някакъв "резервен" режим на работа при повреда.Най-добре иди при човек,който разбира,за да може да ти направи свястна диагностика.Та след като си оправих главата(гарнитура) и налях ново масло и смених филтъра,колата вече си върви като "тролейче".Успех колега и,ако срещаш затруднения пиши да помагаме :да:

aparoph
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparoph » Вто 25 мар 2008 4:02

Между другото каде се намира този "компутър" ? Аз незнаех, има такъв...

svilen5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilen5 » Вто 25 мар 2008 6:49

компа на кутията при пасата е под задната дясна седалка
кутията е доста сложна и капризна, отнасяйте се с нея "добре", при влизане в авариен режим-оставане само на 3 скорост значи че нещо не и харесва и има вероятност тя да се счупи- смилат се дисковете и превключващите механизми.
препоръчително еведнага диагностика и ремонт на неизправните неща, колкото по рано се поправят нередностите, толкова по евтино ще бъде. информативно добавям- пълен ремонт-около 1200 лв.
успех

mufin
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматична скоростна кутия : проблем с превклучване на

Мнениеот mufin » Вто 25 мар 2008 10:22

Колега карал съм същата кутия на Ауди 100.
Проблемът ти може да е по управлението на кутията (компютъра), но ми се струва че може да е механичен.
Като първа стъпка можеш да отидеш да ти направят диагностика - в Търново има доста места където да ти закачат на компютър.
АКо там не излезе нищо, в русе има много добър майстор на автоматици.

aparoph
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparoph » Нед 30 мар 2008 18:39

Днес подвигнах задната дясна седалка и какво да видя... Еми нищо не видях :) явно предишния собственик си е запазил компутара защото имаше само кабели които изглежда са биле за да се вклучи...

aparoph
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparoph » Съб 05 апр 2008 16:03

Добреде казахте ми, че компа е под задната дясна седалка, но там намерих само кабели... Започшам да си мисля, че компютър си има , но не е там , а там са само кабелите за да се смъкне информация от него.
Можели пассата да работи ако няма комп?

Вчера ми се случи нещо друго. Както си карах и кутията пак се прецака, но този път си сменяше скорости от 1-ва до 3-та, но не и 4-та...
Някакви идеи?

svilen5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilen5 » Съб 05 апр 2008 19:37

здравей колега
без комп колата работи само на 3 хидравлична скорост, тя никога няма да включи на 4
сега ако искаш да върви нормално ти трябва компютър и изправна кутия-соленоиди и датчици
ако те интересува сериозно мога да ти пратя менюали за ремонт и диагностика по меила,
напиши все пак кода на кутията-096 ли е?

aparoph
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparoph » Съб 19 апр 2008 16:01

Извинявам се, че съм такъв лаик , но няма каде другаде да питам и затова пак ще ви занимая с мойте проблеми.
Казахте , че компютърът е под задната дясна седалка или кабела към който се включва машина за диагностика ?
Има ли от каде да прочета как се сменя филтър и масно на автоматична скоростна котия на пассат б3 ?
каква марка филтър да използвам ?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Съб 19 апр 2008 20:19

колеги защо мислите че непременно трябва да има компютър 91 година кола.
Възможно е да греша, но преди време карах Ваген Транспортер с автоматична 3 скоростна кутия, която беше изцяло механика и някакви тоци към нея.
Само клапани, разпределители, феродови пакети и т.н.
Отварял съм я над 10 пъти. Частите бяха скъпи но ми беше писнало от майстори, тъй като за всяко отваряне деряха кожи и се наложи да се науча да я отварям.
Мисля че маслото е за смяна на колегата и да погледне филтъра ако има такъв - при мене беше само цедка в картера на кутията.

aparoph
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparoph » Нед 20 апр 2008 5:49

Как да разбера имам ли копютър или не?
Как да разбера имам ли филтър или не?
Аз в понеделник ще ходя до един сервиз кадето имат устройството за четене от компютър и ще кажат имам ли такова нещо или не... Най мнго да ми се изсмеят :(
Много ми се иска да мога да си я отремонтирам самичак, че пуста сирумашия ...
П.П. разглеждах една от тия руските книги и забелязах, че таблото описано там има лампа за "проблем" , а аз нямам такава !?!?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Нед 20 апр 2008 15:15

мисля че ти е механична кутията, т.е. няма компютър за управление.

Потребителски аватар
diqn1975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn1975 » Нед 20 апр 2008 21:15

Колега незнам какъв двигател е пасата ти,но мисля 4е мога да ти помогна за автомата ама искам повече информация за кутията,ако може.

aparoph
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparoph » Пон 21 апр 2008 5:01

kaжи каква информация трябва да дам и ще я имаш.
Това което знам е, че е:
91 г 2.0 GL 16V

aparoph
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aparoph » Вто 29 апр 2008 16:52

На крачка съм от смяна на течноста на скоростната кутия и филтъра. Искаше ми се да съм на 100% сигорен, че това е пречината за проблема със скоростите , но явно ще трябра да го направя и да видим от там на сетне какво ще е ...
На скорустната котия пише Germay 098 321 431 ,
ако това може да е от полза на разследването за този странен проблем на моята изстрадала колица ... :?

П.П. цвета на скоростната течност е такъв както надписа също така е мнго над мах-а дали е възможно това да е пречината за всичките ми главоболия?

Върни се в “Passat”