Кажете си мнението за следните масла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Кажете си мнението за следните масла

Мнениеот doktora » Сря 31 авг 2005 20:46

1. Unil
2. ACDelco
3. Selena
Едно от тях имаше стандарта за VW - 505.00 и беше препоръчано от VW, мисля че беше първото.
НА мен лично нищо не ми говорят тези масла, даже за първи път ги чувам, а ми казаха от магазина че били много известни марки. Споменаха нещо за Formula 1, някакви такива изхвърляния!Вие какво ще кажете?

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 31 авг 2005 21:18

ACDelco е марка на ГМ разбирай дженерал мотърс - казват, че не били лоши. Третото да не е Selenia? Това е италианско и е най-доброто масло за Алфа Ромео. Само това мога да ти кажа. Успех в избора!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 01 сеп 2005 18:52

w_smith написа:ACDelco е марка на ГМ разбирай дженерал мотърс - казват, че не били лоши. Третото да не е Selenia? Това е италианско и е най-доброто масло за Алфа Ромео. Само това мога да ти кажа. Успех в избора!

Карам служебният самолет 155 с такова HPX зелено масло -синтетика.
2литра 19,90 лв.

Последна промяна от kris11 на Пет 02 сеп 2005 12:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Кажете си мнението за следните масла

Мнениеот CellNet ™ » Чет 01 сеп 2005 18:59

doktora написа:2. ACDelco

Аз давам глас за Ac Delco :wink:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 01 сеп 2005 19:10

Няма ли хора в форума освен kris 11, които да карат или да са карали колата си с някое от тези масла и да имат някакви впечатления от тях?!
На ACDelko ми показаха една брошура, на която пишеше че произвеждат акомулатори и др джунджурий за VW, BMW,SCODA и за още много други известни марки автомобили.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Чет 01 сеп 2005 19:19

doktora написа:Няма ли хора в форума освен kris 11, които да карат или да са карали колата си с някое от тези масла и да имат някакви впечатления от тях?!
На ACDelko ми показаха една брошура, на която пишеше че произвеждат акомулатори и др джунджурий за VW, BMW,SCODA и за още много други известни марки автомобили.

Аз карам с такова масло вече година и нещо и съм много доволен :D ,
на 6-7000 км го сменям и не ми се налага изобщо да доливам - 15W40,
има много писано по въпроса така че позвай :!: :!: :!: търсачката :!: :!: :!: , затова не ти отговарят :lol:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 01 сеп 2005 20:18

Знам приятелю че има много писано по въпроса. Но молбата ми е, не да ме съветвате какво масло е най-подходящо, а ако има хора ползвали тези масла да споделят мнението си. Трябва ми малко насърчаване, или обратното, защото съм се насочил именно към тях.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 02 сеп 2005 8:17

doktora написа:Няма ли хора в форума освен kris 11, които да карат или да са карали колата си с някое от тези масла и да имат някакви впечатления от тях?!

ПОгледни тук и поразгледай страницата.
http://www.selenia.com/pag_prodotti.asp ... ategoria=8[url]

[/url]

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Съб 03 сеп 2005 8:43

аз пък знам че не е от чак толкова голямо значение марката на маслото, от колкото параметрите му. Аз лично доста бързо навъртам километрите и го сменям. Сега съм много доволен от Приста.(А сега със тези увеличения на горивата не знам дали ще ги навъртам пак бързо... ама да видим)

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 07 сеп 2005 15:29

Аз лично не съм карал с нито едно от посочените,а с Мобил и Лики Моли и съм доволен от тях и бих ти ги препоръчал.Тъй като все пак си решил да си с едно от изброените от теб тогава според мен трябва да се спреш на това,на което пише,че отговаря на спецификацията на производителя.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 08 сеп 2005 8:26

vesellin написа:аз пък знам че не е от чак толкова голямо значение марката на маслото, от колкото параметрите му. Аз лично доста бързо навъртам километрите и го сменям. Сега съм много доволен от Приста.(А сега със тези увеличения на горивата не знам дали ще ги навъртам пак бързо... ама да видим)

За първи път да чуя че някой си кара Пасата с Приста. Не че има нещо лошо, просто съм останал с впечатлението за Приста че не е качествено,но знае ли човек - може и те да са "дръпнали напред" по отношение качеството на маслата си?!

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 08 сеп 2005 10:05

Приста са одобрен доставчик за военните машини на НАТО ако не се лъжа.
Аз съм карал Сеат Марбела с Приста от най-простия и евтин вид - никакви оплаквания.
В момента съм с Моторекс, малко ми потракват клапаните ама е 10/40 а май ми трябва 15/40...
А от тия дето си ги изписал - май не са лоши стига да не са менте.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 08 сеп 2005 12:47

В крайна сметка си купих UNIL.На него има изписани няколко стандарта, един от който е 505.0.Надявам се да не е менте, защото иначе ще им счупя главата на тези от магазина.
Ако се сетя след 7-8 хиляди км ще споделя какво е нивото на масалцето.
В момента обаче се сетих да питам за нещичко, което струва ми се не съм намирал в форума. Става дума за добавките които се слагат към маслото , непосредствено, няколко минути преди смяната, за промивка на двигателя. Какво ви е мнението за тях, ползвате ли въобще такива, от кои сте доволни и недоволни. То за мен вече е късно, защото смених масълцето, но за следващия път да знам ?
Сега се сещам че има и течности, мисля че видях такава на "Приста", за промивка на двигателя но след като се източи маслото. Та кое е по добре - добаквата преди източването, или течноста за промиване след източването?

BAlexandrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BAlexandrov » Чет 08 сеп 2005 14:54

За Unil съм чувал добри отзиви - добро и няма ментета още :evil:

За добавките за чистене - другия път и аз ще слагам и се интересувах - от време на време е добре да се слага за да се изчистят мръсотиите. Не вярвам на тези дето се слагат след маслото защото не знам до колко смазват. Ще сложа такава във маслото, на керосинова основа нещо си със силни миещи добавки са за да разредят маслото и да оберат боклуците от дъното - слага се, работи малко двигателя и се източва.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Вто 13 сеп 2005 10:52

Сега, пак ще си кажа непрофесионалното мнение за ACDelko......., принципно това е добра фирма за електрически "акомулатори и джунджурий"......... но не бих и се доверил........все едно да се доверя на вкусовите качества на чипс с марка Ариел...... със сигурност няма да са вкусни колкото Чиочипс.......то вярно, че всеки си има вкус де.............

Защо не си сложиш марка която има разработки и изключително се занимава с вискозитетни течности за коли......като Кастрол, Арал, Ликуи Моли и т.н десетки добри фирми

Върни се в “Passat”