1. Unil
2. ACDelco
3. Selena
Едно от тях имаше стандарта за VW - 505.00 и беше препоръчано от VW, мисля че беше първото.
НА мен лично нищо не ми говорят тези масла, даже за първи път ги чувам, а ми казаха от магазина че били много известни марки. Споменаха нещо за Formula 1, някакви такива изхвърляния!Вие какво ще кажете?
Кажете си мнението за следните масла
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
w_smith написа:ACDelco е марка на ГМ разбирай дженерал мотърс - казват, че не били лоши. Третото да не е Selenia? Това е италианско и е най-доброто масло за Алфа Ромео. Само това мога да ти кажа. Успех в избора!
Карам служебният самолет 155 с такова HPX зелено масло -синтетика.
2литра 19,90 лв.
Последна промяна от kris11 на Пет 02 сеп 2005 12:19, променено общо 1 път.
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кажете си мнението за следните масла
doktora написа:2. ACDelco
Аз давам глас за Ac Delco

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Няма ли хора в форума освен kris 11, които да карат или да са карали колата си с някое от тези масла и да имат някакви впечатления от тях?!
На ACDelko ми показаха една брошура, на която пишеше че произвеждат акомулатори и др джунджурий за VW, BMW,SCODA и за още много други известни марки автомобили.
На ACDelko ми показаха една брошура, на която пишеше че произвеждат акомулатори и др джунджурий за VW, BMW,SCODA и за още много други известни марки автомобили.
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
doktora написа:Няма ли хора в форума освен kris 11, които да карат или да са карали колата си с някое от тези масла и да имат някакви впечатления от тях?!
Аз карам с такова масло вече година и нещо и съм много доволен

на 6-7000 км го сменям и не ми се налага изобщо да доливам - 15W40,
има много писано по въпроса така че позвай

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
doktora написа:Няма ли хора в форума освен kris 11, които да карат или да са карали колата си с някое от тези масла и да имат някакви впечатления от тях?!
ПОгледни тук и поразгледай страницата.
http://www.selenia.com/pag_prodotti.asp ... ategoria=8[url]
[/url]
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
vesellin написа:аз пък знам че не е от чак толкова голямо значение марката на маслото, от колкото параметрите му. Аз лично доста бързо навъртам километрите и го сменям. Сега съм много доволен от Приста.(А сега със тези увеличения на горивата не знам дали ще ги навъртам пак бързо... ама да видим)
За първи път да чуя че някой си кара Пасата с Приста. Не че има нещо лошо, просто съм останал с впечатлението за Приста че не е качествено,но знае ли човек - може и те да са "дръпнали напред" по отношение качеството на маслата си?!
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Приста са одобрен доставчик за военните машини на НАТО ако не се лъжа.
Аз съм карал Сеат Марбела с Приста от най-простия и евтин вид - никакви оплаквания.
В момента съм с Моторекс, малко ми потракват клапаните ама е 10/40 а май ми трябва 15/40...
А от тия дето си ги изписал - май не са лоши стига да не са менте.
Аз съм карал Сеат Марбела с Приста от най-простия и евтин вид - никакви оплаквания.
В момента съм с Моторекс, малко ми потракват клапаните ама е 10/40 а май ми трябва 15/40...
А от тия дето си ги изписал - май не са лоши стига да не са менте.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В крайна сметка си купих UNIL.На него има изписани няколко стандарта, един от който е 505.0.Надявам се да не е менте, защото иначе ще им счупя главата на тези от магазина.
Ако се сетя след 7-8 хиляди км ще споделя какво е нивото на масалцето.
В момента обаче се сетих да питам за нещичко, което струва ми се не съм намирал в форума. Става дума за добавките които се слагат към маслото , непосредствено, няколко минути преди смяната, за промивка на двигателя. Какво ви е мнението за тях, ползвате ли въобще такива, от кои сте доволни и недоволни. То за мен вече е късно, защото смених масълцето, но за следващия път да знам ?
Сега се сещам че има и течности, мисля че видях такава на "Приста", за промивка на двигателя но след като се източи маслото. Та кое е по добре - добаквата преди източването, или течноста за промиване след източването?
Ако се сетя след 7-8 хиляди км ще споделя какво е нивото на масалцето.
В момента обаче се сетих да питам за нещичко, което струва ми се не съм намирал в форума. Става дума за добавките които се слагат към маслото , непосредствено, няколко минути преди смяната, за промивка на двигателя. Какво ви е мнението за тях, ползвате ли въобще такива, от кои сте доволни и недоволни. То за мен вече е късно, защото смених масълцето, но за следващия път да знам ?
Сега се сещам че има и течности, мисля че видях такава на "Приста", за промивка на двигателя но след като се източи маслото. Та кое е по добре - добаквата преди източването, или течноста за промиване след източването?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За Unil съм чувал добри отзиви - добро и няма ментета още
За добавките за чистене - другия път и аз ще слагам и се интересувах - от време на време е добре да се слага за да се изчистят мръсотиите. Не вярвам на тези дето се слагат след маслото защото не знам до колко смазват. Ще сложа такава във маслото, на керосинова основа нещо си със силни миещи добавки са за да разредят маслото и да оберат боклуците от дъното - слага се, работи малко двигателя и се източва.

За добавките за чистене - другия път и аз ще слагам и се интересувах - от време на време е добре да се слага за да се изчистят мръсотиите. Не вярвам на тези дето се слагат след маслото защото не знам до колко смазват. Ще сложа такава във маслото, на керосинова основа нещо си със силни миещи добавки са за да разредят маслото и да оберат боклуците от дъното - слага се, работи малко двигателя и се източва.
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Сега, пак ще си кажа непрофесионалното мнение за ACDelko......., принципно това е добра фирма за електрически "акомулатори и джунджурий"......... но не бих и се доверил........все едно да се доверя на вкусовите качества на чипс с марка Ариел...... със сигурност няма да са вкусни колкото Чиочипс.......то вярно, че всеки си има вкус де.............
Защо не си сложиш марка която има разработки и изключително се занимава с вискозитетни течности за коли......като Кастрол, Арал, Ликуи Моли и т.н десетки добри фирми