Колата не пали на Бензин и изгасва в движение !!! HELP!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
VolleyKiller
Автомобил:
Двигател:

Колата не пали на Бензин и изгасва в движение !!! HELP!!!

Мнениеот VolleyKiller » Вто 16 авг 2005 8:10

:?:

Здравейте, не че ми стана навик да Ви пиша но досега откакто съм с Пасата ( 1.8 CL, RP 90кс, Mono-Jetronic, с ГАЗ ) не съм карал нормално тази кола.
Проблемите ми този път са пак 2 :), но може би са свързани един с друг( надявам се ) . Та ... проблемите са :

1. При движение когато освободя от скорост , понякога колата загасва, без значение дали е на бемзин или на газ, т.е трябжа да спирам на скорост,но този проблем го прави само от време на време !

2. От днес вече не мога паля на бензин, а само на ГАз и дори докато сум ж движение на 4-та предавка и превключа на бензин колата пак изгасва !!!

P.S: само за инфо да си кажа че съм сменял гумички на клапаните преди 2 дни и деня след това колата вурвеше добре,и че въздушния ми филтър е за смяна !

Моля помагайте , защото вече се отчаях с тази кола ,и ако някой може да ми препоръча някуде където правят добра и евтина диагностика PLEASE да го направи !
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 16 авг 2005 9:24

основна причина за гасненето на мотора по време на движение по инерция на газ е въздуховода за студен въздух към кутията на филтъра.махни го.
за бензина евентуално бедна смес?
за диагностика виж в "сервизи"

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот svere » Вто 16 авг 2005 10:30

Здравей колега!
Имах подобни проблеми като твоите.
Както каза "golfer" причината да ти гасне на газ, най вероятно е въздуховода. Значи не го махай целия, а само му извади предния край, дето е хванат за въздухозаборника зад емблемата.
2. Що се отнася до това че не ти пали на бензин, а и както казваш и на скорост когато си, пак не ще....... аз се сещам за три причини:
а) прекъснало е или се е отскубнал някой кабел от релето дето ти изключва дюзата, да не пуска бензин докато си на газ.
б) не ти работи релето (дето ти е на блока с бушоните) за бензиновата помпа
в) не ти работи самата помпа или някой от кабелите до нея.
Е възможни са още куп причини, но прегледай тези който ти споменах
Успех!

Върни се в “Passat”