Става въпрос за В3 Арива комби, 93г.Първо да кажа, че изчетох около 30 сходни теми в настоящият раздел на форума.Диагностичните признаци са почти идентични с описаните в темата
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=45915&highlight=%E7%E0%EA%EB%FE%F7%E2%E0%ED%E5, а именно-при заключване и отключване вакуум-помпата работи 30-40 секунди и чак след това изключва.Разбира се отключването, респективно заключването, си се извършва качествено някъде до третата-петата секунда (проверявам и петте врати).Откачих маркуча от помпата и запуших с пръст-помпата спира още на първата секунда-следователно става въпрос нехерметичност на системата.Първо проверих двата тройника, намиращи се зад кората отдясно в багажното отделение, понеже така и така са ми подръка-всичко е ОК.Слагам хлапето в колата да слуша за съскане и свистене и се почва заключване и отключване..., обаче свистене няма!Но ми се стори, че на задна лява врата заключва с около 1-1,5секунди по-късно и си казвам аха, там е! Около 25мин за да разпарчосам вратата и около 15мин за да я събера отидоха нахалост, само за да разбера, че и там всичко си е ОК.И сега съм в това никакво положение.Ако има някой предложение за по-нататъчна дейност-да казва.
Обаче установих че под левия праг вървят две вакуум тръбички вместо една:
От №1 чрез тройник се отделя №3 за задна лява врата и продължава с №4:
От №4 след наставяне отива в предна лява врата, а №2 си продължава напред към двигателя! Въпроса е къде отива №2, при положение, че по схемите дават за десните врати тройник още отзад около задно дясно колело:
Ако някой може с нещо да помогне за решаването на проблема-сега е момента! Благодаря на всички предварително, включително и на онези които ще кажат, че не съм използвал търсачката!