Елкон... съмнително...!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
mert
Автомобил:
Двигател:

Елкон... съмнително...!!!

Мнениеот mert » Нед 30 мар 2008 19:13

Колата е Passat В3 2.0 2Е 1993 г. Имах проблеми с оборотите, в смисъл не се държаха стабилно. При отнемане на педала на газта почти гаснеше преди пак да си възтанови нормалните ниски обороти, в пиковите на оборотите се задържаше малко повечко от нормално, като натисна повече газта се замисляше малко преди да ускори.
Реших да я закарам на елкон, след като я карах доста време така. Като отидох и им обясних ми казаха да оставя сутринта колата при тях и следобед да отида да си я взема. Направихме едно пробно и колата беше значително по добре. Попитах какво са и направили и ми казаха че са променили всички количества - въздух, гориво.... и не са сменяли нищо.
Възможно ли е изобщо да се правят такива настройки?

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Нед 30 мар 2008 19:53

да възможно е.
а как се държи колата след елкона?
ако е добре значи нямаш проблеми.

mert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mert » Нед 30 мар 2008 20:15

Набира си плавно, оборотите си падат като на нормална инжекция, набира добре. Сравнявах падането на оборотите от пик от минимум с друга кола пак пълна инжекция - еми горе долу на едно са. При мене преди да загрее падат много малко по-бавно и ми се струва че ги задържа малко повече в пик. Незнам, може би това е нормално. Иначе други забележки нямам.

Върни се в “Passat”