Passat B3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B3
Та значи искам да попитам от къде мога да си набавя ламаринката която се намира точно между купето и тръбите които излизат от самия двигател към изпускателната система на автомобила. Самата "ламаринка" явно е сложена да предпазва от това - топлината отделена от двигателя да не "бие" в копето , тази ламаринка вече е прегоряла на моята машина и ме интересува от къде мога да я сменя защото се издава невероятно дразнещ шум от тракането и. Колата скоро постъпва в сервиз за смяна на филтри , масла и ремъци и ми се иска да се смени и тази ламаринка , но си нямам и на идея от къде да взема такава. Та някакви идеи ? о_0 . 

- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Пробай от Юнитрейд, ако имаш излишни пари ...Аз лично бих търсил по моргите.Сваляш си я от някое купе на Пасат и за колкото се спазарите.Другия вариант е да си намериш дебело алуминиево фолио или .. ламарина и да я замениш
А ако става реч за ламарината, която "обвива" колекторите и служи за отвеждане на топъл въздух към филтърната кутия, то отговора е идентичен - морги или провери по магазините как са цените.
А ако става реч за ламарината, която "обвива" колекторите и служи за отвеждане на топъл въздух към филтърната кутия, то отговора е идентичен - морги или провери по магазините как са цените.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, Бобчо, доколкото разбирам, не става въпрос за тази ламарина за топлия въздух.
Пък и при мен е съвсем различна от твоята
Струва ми се, че колегата говори за топлинния щит м/у колектора там, където се събират испускателите от 4 на 2 и самото купе. При 2Е и РВ са еднакви, за ABS не зная.
При мен е невъзможно да се свали тази тенекия, без да се разкачат колекторите. А те са завряни на.....
И моята прегоря и се разкачи от единия, долни болт. Зачекнал съм я така, че да не ломборчи и за сега така си карам, ама да видим до кога...

Струва ми се, че колегата говори за топлинния щит м/у колектора там, където се събират испускателите от 4 на 2 и самото купе. При 2Е и РВ са еднакви, за ABS не зная.
При мен е невъзможно да се свали тази тенекия, без да се разкачат колекторите. А те са завряни на.....
И моята прегоря и се разкачи от единия, долни болт. Зачекнал съм я така, че да не ломборчи и за сега така си карам, ама да видим до кога...
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Не, Бобчо, доколкото разбирам, не става въпрос за тази ламарина за топлия въздух.
Точно за това ставаше дума