Как се маха това чудо
Демонтаж на задна антена Passat B5 ??????
Ако това е оригиналната антена и случайно не си с оригиналния касетофон/CD/радио, а терминът "адаптер за VW антена" ти е леко непознат ... какво те кара да мислиш, че антената ти не работи?
Иначе се сваля пластмасовата лайсна на тавана (на 4 или 5 щипки е) и с гаечен ключ 17/19 си я опаткал точно за 2 минути. Но... кабела завършва със специфична VW букса и ако си си купил антена (99.999% от предлаганите на пазара не стават независимо дали са BOSCH, CALEARO или HIRSCHMAN), която не е с такъв край - оставаш на място. Преходници в BG се намират трудно (аз съм си поръчвал от ebay). Все пак си мисля, че антената ти работи...
Иначе се сваля пластмасовата лайсна на тавана (на 4 или 5 щипки е) и с гаечен ключ 17/19 си я опаткал точно за 2 минути. Но... кабела завършва със специфична VW букса и ако си си купил антена (99.999% от предлаганите на пазара не стават независимо дали са BOSCH, CALEARO или HIRSCHMAN), която не е с такъв край - оставаш на място. Преходници в BG се намират трудно (аз съм си поръчвал от ebay). Все пак си мисля, че антената ти работи...
- airjohn
- Автомобил: Tiguan Elegance Night shade blue
- Двигател: 2025 DXDB
Не би било зле преди да я махаш да разгледаш това:
http://www.passat-b5.ru/index.php?option=content&task=view&id=120
http://www.passat-b5.ru/index.php?option=content&task=view&id=120
-
bobb2003
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:Ако това е оригиналната антена и случайно не си с оригиналния касетофон/CD/радио, а терминът "адаптер за VW антена" ти е леко непознат ... какво те кара да мислиш, че антената ти не работи?
Благодаря колега,полезно инфо

- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
ре
здр колега,значи махаш задната пласмаса на салона ,вадиш я с права отверка,откачаш плафона от контактора и оттам с дълъг ключ 19 твиваш-на ляво гаиката и внимаваш да не сгънеш тавана по средата,преди това има да откачиш 2 бр букси,1та с захранването а другата е самият кабел за антената ,ако ти е трудно в четвъртък не съм на бач,обади се и я махаме,внимаваи ,вътре имаш 2 успуредни платки с детаили,много не я подмятаи,пазия 
-
lglglg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Демонтаж на занда антена Passat B5 ??????
Съжалявам за глупавият въпрос, но пластмасата, която се маха в салона е тази зад задните седалки предполагам?