Два въпроса за В5 - фарове и телефон

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
AngelVT
Автомобил:
Двигател:

Два въпроса за В5 - фарове и телефон

Мнениеот AngelVT » Сря 02 апр 2008 13:15

Колата е В5, TDI, 2000 г.

Придобих я преди година и последните неоправени неща, които са ми известни, са две:

1. Копчето, онова, което се върти, с 1-3 степен, за фаровете, не ми работи. Майсторите не са твърде отзивчиви за това и не го оценят като проблем, а ме е страх да отида във фирмения сервиз :) . Ако някой нещо знае, ще бъда благодарен за споделения опит.

2. В колата имаше телефон с поставка, свързата с радиото. Както и микрофон. Вероятно хендс-фрии. Моделът на телефона беше Ериксон от далечната 1999 г. Батерията, а може би и друго, беше заминала и не се занимавах търся друг или пък да го ремонтирам :) . Въпросът ми е дали някъде се продават такива...поставки за други модели и марки телефони, съвместими ли са с колата и пр.?

Благодаря предварително!

sashot
Автомобил:
Двигател:

Re: Два въпроса за В5 - фарове и телефон

Мнениеот sashot » Сря 02 апр 2008 13:41

AngelVT написа:Колата е В5, TDI, 2000 г.

Придобих я преди година и последните неоправени неща, които са ми известни, са две:

1. Копчето, онова, което се върти, с 1-3 степен, за фаровете, не ми работи. Майсторите не са твърде отзивчиви за това и не го оценят като проблем, а ме е страх да отида във фирмения сервиз :) . Ако някой нещо знае, ще бъда благодарен за споделения опит.

2. В колата имаше телефон с поставка, свързата с радиото. Както и микрофон. Вероятно хендс-фрии. Моделът на телефона беше Ериксон от далечната 1999 г. Батерията, а може би и друго, беше заминала и не се занимавах търся друг или пък да го ремонтирам :) . Въпросът ми е дали някъде се продават такива...поставки за други модели и марки телефони, съвместими ли са с колата и пр.?

Благодаря предварително!

1.Провери дали е копчето или изпълнителните механизми с моторите, които регулират фаровете. Лесно би станало с мултицет. За целта трябва да свалиш кората, на която е монтирано копчето. Много е вероятно да е изгорял предпазител или откачено кабелче.
2.Има в e-bay, понякога на смешни цени. Иначе производителят е Кулман.

Потребителски аватар
AngelVT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AngelVT » Чет 03 апр 2008 12:24

Благодаря, sashot

Моторчетата са в онези черни кутийки до крушките на късите ли? Колкото до кората, след като се оправих със смяна на вратичката на жабката, мисля че ще мога да я смъкна и тази без поражения :) .

Вчера рових в и-бея, но не успях да попадна на нещо такова. То е антика, която съм виждал на един опел - набор от 2000 г. Следва да е чарджър, поставка и да ключва телефона в аудио-системата на колата, в радиото. Май по-лесно ще се стправя с някое блутут хендсфрии. И ще мязам на сикрет-сървиз... :)

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Чет 03 апр 2008 12:57

Потребителски аватар
AngelVT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AngelVT » Чет 12 юни 2008 18:38

Фаровете ги оправих. :) Е, три месеца по-късно намерих време, но пък стана лесно.

Някой австрийски дивак беше объркал предпазителите - сложил на мястото на късите фарове, които дават веригата за регулирането на фаровете, 15 А, а трябва да са 10А. Еми махнах, сложих и работата спи.

Потребителски аватар
passat4o
Автомобил: VW PASSAT BlueTDI 143 кс
Двигател: CBAC
Контакти:

Мнениеот passat4o » Пет 13 юни 2008 19:32

колега,здравей.Аз имам вграден фабричен телефон на колата си и ми е Нокиа,можеш да видиш на снимките:) А микрофона ми се намира над главата,там където се включват лампите:)

Върни се в “Passat”