Теч на бензин Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladoru
Автомобил:
Двигател:

Теч на бензин Пасат Б5

Мнениеот vladoru » Пон 29 окт 2012 19:02

Колата ми е B5, двигател ADR 1,8. Сложил съм газов инжекцион. Преди около година усетих мирис на бензин и видях, че сълзи от едно маркуче отгоре на двигателя. Не зная за какво точно е - те са две успоредни маркучета, закачени са на две метални тръбички, минават отгоре по двигателя и отново се свързват в метални тръбички. Отидох в сервиза на VW и там, понеже нямаха оригинален маркуч ми сложиха друг с две скоби (оригиналния беше от едната страна кербован със специален накрайник). Казаха ми че този бензинопровод е за връщане на излишното гориво обратно. От тогава до сега този маркуч поне 5 (пет) пъти се пука и аз го заменям с нов. Характерното е че се пука все на едно и също място - от към далечната на двигателя страна, на около половин сантиметър от мястото на което се свързва с металната тръбичка. В два от случаите пръска на горе и обилно наквасва изолационното кече на капака на двигателя - вдигам капака, а то направо тече от него. На какво може да се дължи това - маркучите които съм слагал са от различни магазини и уж са бензиноустойчиви. Не искам да мисля какво ще стане, ако този течащ бензин потече по нагорещените части на двигателя.

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Re: Теч на бензин Пасат Б5

Мнениеот Rqhovo » Пон 29 окт 2012 19:45

Тзи,които си взел са бензино устойчиви,но най-вероятно не издържат на налягане.Трябва хем да са бензино устойчиви хем да издържат на определено налягане.

Потребителски аватар
vlad1.8mi
Автомобил: VW Passat Variant
Двигател: 1.8T+ AEB 1999

Мнениеот vlad1.8mi » Пон 29 окт 2012 19:51

Вероятно маркуча е прекалено къс, и се натоварва механично при движение на автомобила .Смени го с по-дълъг и виж дали скобата с,която се стяга не го прорязва.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 29 окт 2012 21:50

Върни се в “Passat”