Странно бълбукане в таблото
- vetmed
- Автомобил:
- Двигател:
Странно бълбукане в таблото
При увеличаване на оборотите се появява странен шум, наподобяващ бълбукане, все едно през тръба преминава вода с мехурчета въздух, чува се в таблото над климатроника. Ходих на майстор, той каза че за първи път чува такова нещо, и със сигурност не е от климатроника. Що за чудо може да е то?
- vetmed
- Автомобил:
- Двигател:
proxy написа:Ако няма видими течове, антифриза ти намалява, чуваш бълбукане в таблото, може би е логично да се замислиш за радиатор на парното.
Помислих за това, но какво може да му се случи та да почне да бълбука, освен както казва колегата dandan да е гарнитура и да влизат газове в охлаждането, но при отворена капачка на казанчето не излизат мехури. Интересното е че след като допълних системата с антифриз, бълбукането се чува много по слабо. Колата я купих наскоро, така че не знам имала ли е проблем преди това. Чудя се, възможно ли, е да не е обезвъздушено охлаждането и това да са въздушни мехури които постепенно излизат и за това да намалява антифриза?
А точно за това се ровя и аз в търсачката,имам същия проблем и доливам
200-300 грама на 2-3 дни. Шумът от таблото е точно такъв,ходих при един двама специалиста но или не им се занимаваше или не бяха на ясно.
Последно реших да ходя да ми замерват "CO" в антифриза да не е от сдухана глава,но това ще е другата седмица
Има ли някакво решение на твоя проблем??
200-300 грама на 2-3 дни. Шумът от таблото е точно такъв,ходих при един двама специалиста но или не им се занимаваше или не бяха на ясно.
Последно реших да ходя да ми замерват "CO" в антифриза да не е от сдухана глава,но това ще е другата седмица
Има ли някакво решение на твоя проблем??

- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Колеги имах същият проблем като при вас.Шумът обаче при мен изчезваше след като колата ми загрееше.Също губих антифриз по малко и разбрах откаде е .На разширителният съд има пробка от долу която при мен беше винаги мокра и се събираше капка.След подмяна на охладителната течност,защото аз карах с накаква от лукойл зелена си купих от магазина на шкода розова G12.Смених си и капачката на казанчето и проблемът отпадна.
Не знам каква е връзката но вече 4 месеца не съм доливал нищо.
п.п.Трябва тръбите да са твърди но не много след като е загряла колата защото все пак в системата има налягане.Ако обаче си останат меки и след като колата загрее значи системата не прави налягане.Възможно е да има проблем.Но все пак това е при мен.При вас може и да е различно,потърсете допълнителна информация и от друг.
Не знам каква е връзката но вече 4 месеца не съм доливал нищо.
п.п.Трябва тръбите да са твърди но не много след като е загряла колата защото все пак в системата има налягане.Ако обаче си останат меки и след като колата загрее значи системата не прави налягане.Възможно е да има проблем.Но все пак това е при мен.При вас може и да е различно,потърсете допълнителна информация и от друг.