Кой ПАСАТ да избера м/у B3 и B4?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lube®
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Кой ПАСАТ да избера м/у B3 и B4?

Мнениеот Lube® » Пет 21 мар 2008 21:10

Става въпрос за моделите 89-93 и до 93-97г. (който всъщност са 3 и 4 :roll: )
КОлегата ми иска да вземе Пасат-комби, като идеята е здрава и голяма кола и да носи на товар...
Той самия твърди че стария Пасат е по-здрав от по-новия, по-малко гние и е по надежден автомобил, което само по себе си няма логика, ни една кола с годините не става по здрава...
Автомобила ще се ползва като служебен и здравината(+ мощен мотор - поне пълна инжекция ) са водещи при избора!
Разбира се цената е различна, и това не е без значение, но все пак за него емоциите взимат връх при покупка на автомобил, както и на сегашното рено Еспейс което не спря да се троши и да дава ядове, и се е навил да го отърва, че ну писна да налива пари в него...
Много благодаря предварително за отговорите, и ще се надявам да са колкото се може по-обективни, което за съжаление не се предполага от насоката на темата!
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valerius » Пет 21 мар 2008 21:14

4-ка ;) след 1997-ма. всичко по него е като на 5-цата. 1.9ТДИ 110к.с. Вариант-Комби
няма да е зле да научиш какво караш и защо са именувани така преди да пишеш дивотии! mod edit: vaskoto1
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785

Потребителски аватар
Lube®
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lube® » Пет 21 мар 2008 21:18

това го знам и аз..., моята следваща вероятно ще е такава, но става въпрос за дуракоустойчива кола за работа...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 21 мар 2008 21:21

valerius, страхотно мнение, поздравявам те! А, пооправил си го :D

По темата - няма значение кой от двата - разликите са минимални. Според мен е по-важно да се гледа да е читава колата. При избор между конкретни Б3 и Б4 аз бих избрал по-запазената.
За двигателите - 1.6 и 1.8 бензиновите са слабички за пасатора без значение от мощността. От по-големите имам впечатления от 2Е - пасва на колата - прилично върви и повече от приличен раход. За по-големите нищо не мога да кажа, само се надявам някой ден да мога да си позволя да сложа 6так на моето купе :D
Късмет!
П.С. Как така не си успял да го убедиш да вземе 100/С4?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 21 мар 2008 23:27

При положение, че колата ще се ползва като служебна, мисля, че икономията е от не-маловажно значение!
При все, че съм противник на дизела (исключвам 2.0 ТДИ - новите), то за в случая мисля, че най-добре ще легне едно турбо дизелче, 1.9 ;)
И въртящ момент си има, за да вози, и икономийка си дава... пей сърце! :dance:
Иначе аз лично съм с В3, 2Е мотор, комби и съм хипер-доволен от колата!

Потребителски аватар
Manolov
Автомобил: Seat Inka
Двигател: 1Y
Контакти:

Мнениеот Manolov » Пет 21 мар 2008 23:29

Давай по-новата колега.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 21 мар 2008 23:41

Аз съм също на мнение 1.9ТДИ като там вече по-новата е по-добре като избор (стига да е запазена де).Иначе аз лично за себе си съм се ориентирал към конкретен автомобил - В4 1.9ТДИ 110к.с. - разхода му е като на 90к.с. (110 печели заради променливата геометрия на турбината) а върви повече ;)
Ако все пак си решил да е бензинова и на газ избора ти се свежда до 1.8 моноинжекция - оптималния двигател за газ/бензин и Пасат комби.Нашите служебни са такива и нямат грешка.
За разликите жеду В3 и В4 - минимални само по външния вид и вече в дизеловите двигатели (появява се въпросния 1.9 ТДИ 110к.с.).Иначе като конструкция и предница и т.н. са идентични.
Успех!

svilen5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilen5 » Съб 22 мар 2008 6:52

почти сигурно е че по новата е по добра
читавия атомобил си остава читав
моното е по надеждно от пълната инжекция-просто няма толкова много датчици. с течение на времето всичко се скапва, така че поддръжка на моно е по евтина, а и 94-95 са с по евтини консумативи от 96-97 (ангренажен ремък и др.)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 22 мар 2008 10:20

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785
Нека всеки, преди да пише в този раздел, да прочете горното.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 22 мар 2008 11:10

между б3 и б4 - б4 ... нямам впечатления но имам приатели с б4 ... казват че е железен ... бе VW Rulz :)

Потребителски аватар
rodeo man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rodeo man » Съб 22 мар 2008 20:04

имам б3 комби е няма такава кола :headbang товаря я като бус не е придричив евтина поддръжка ( не се чупи ) само масло сменям и карам
но ти си реши

Потребителски аватар
stereofonix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stereofonix » Съб 22 мар 2008 21:03

Колега сравнително нов съм но ще се опитам да ти дам макар и леко логически съвет. Споменаваш че колата ще е за товарене и за работа следователно макар да карам бензин/газ дизела има по-голяма тага мотора и за товарене като муле ще е по-добре.Относно това какав модел да е дали Б4 или Б3 си мисля така: Щом е кола за работа а не за газария колега ти няма да иска да даде мн пари тъи като няма да ползва за гъзариика а за работа. Ако ще има определен бюджет (примерно 4000-4500) за кола то за тез пари ще вземе що-годе добра Б4-ка но погледнато от друга страна за същите тези пари ще вземе един перфектен Б3 които след време многократно ще му се изплати следствие от малкото ремонти които не му се направят (а знаете колкото и да е здрава една колата по нашите пътища и танк няма как да не даде дефкт или да не се потроши ). И двата модела са с доста допирни точки но аз съм за Б3. Все пак кажи ориентировъчно за какво ще се ползва колата и долу-горе какви пари мислят да се отделят за кола. След това мисля ще още по добре ще те ориентира ме за модела.

Потребителски аватар
Lube®
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lube® » Съб 22 мар 2008 21:30

бюджета е 4к. и то след регистрацията...
задължително ще се внася от Италия с познат, така че ще се гони цена.
След съвета на колегата myrshavija днес му пуснах мухата за едно Ауди 100 2.3 и човека я хареса, но като знам че е ламер и кара докато се не счупи нещо ще ми е жал за горката кола...
Това е общо взето м/у двата пасата и ауди ще се избира!

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Нед 23 мар 2008 20:27

Lube® написа:бюджета е 4к. и то след регистрацията...
задължително ще се внася от Италия с познат, така че ще се гони цена.
След съвета на колегата myrshavija днес му пуснах мухата за едно Ауди 100 2.3 и човека я хареса, но като знам че е ламер и кара докато се не счупи нещо ще ми е жал за горката кола...
Това е общо взето м/у двата пасата и ауди ще се избира!

Карал съм и Пасат и Ауди 100 (има ги в гаража ми)
Аудито го забрави изобщо - луксозна, кола, но изключително капризна. Скъпа за подръжка и невероятен разход на градско.
2.3 мотора е механичен инжекцион и слагането на газ е голяма авантюра. По същата причина не ти препоръчвам и пасат 2.0 който е със същия инжекцион.
Щом е за работа - 1.8 МОНО (щото май има и пълен отново механичен инжекцион)
1.8 е много много здрав мотор, учудващо икономичен и прост за подръжка.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 23 мар 2008 20:44

mufin написа:...
Аудито го забрави изобщо - луксозна, кола, но изключително капризна. Скъпа за подръжка и невероятен разход на градско.
2.3 мотора е механичен инжекцион и слагането на газ е голяма авантюра. По същата причина не ти препоръчвам и пасат 2.0 който е със същия инжекцион.
....

Откъде точно ти дойде на ум, че пасата е с механичен инжекцион не мога да се сетя :roll:

Върни се в “Passat”