Проблем с дръжката на вратата на Б4.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Проблем с дръжката на вратата на Б4.

Мнениеот vpetrovbg » Пет 28 авг 2009 22:22

Здравейте колеги! Днес смених Вентото с Пасат Б4 и естествено има няколко "малки проблемчета", които трябва да отстраня :lol:.
Сега ще питам за един, а по-нататък и за другите....
Та, имам такъв проблем със отварянето на задната лява врата, т.е. не се отваря отвън, а само отвътре! Утре ще я разглобявам, но някакви идеи какво да гле дам и търся като проблем?
Ако има значение, колата е с централно заключване.

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с дръжката на вратата на Б4.

Мнениеот CrazyTop » Пет 28 авг 2009 22:44

Споко колега, проблема не е толкова голям. Поне при мен не беше такъв. Свалих дръжката(при мен се държи на един болт) след това я извадих внимателно като внимавах да не скъсам малкото останали гумени уплътнения под нея и като я разгледах видях две неща: първо се бе извадило малко щифтче на което лагеруваше палчето което натискаше отварящия механизъм. След като го върнах внимателно на старото място, така, че да влезе и да държи механизъма огледах и самия механизъм на който натиска палчето... там се бе леко изкривило(по принцип си е криво)едно като пластинка... по него натиска бравата като се дръпне за да се отвори...и натискащото палче натискаше но и се местеше настрани и заедно допълнително поизкривената пластина не вършеха работа. Та леко внесох силом нужните корекции и започна да работи. Поставих го и няколко пъти го изпробвах като всичко сработи добре. Заключващия механизъм на вратата свързан към централното та внимавай като ги разкачваш да гледаш кое къде влиза. Първо свали кората и огледай за видими пречки за отваряне и тогава сваляй. Не е много сложно. Успех!

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Съб 29 авг 2009 6:45

Благодаря! Днес ще я отварям така или иначе и ще видя!

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Нед 30 авг 2009 10:01

CrazyTop написа:Споко колега, проблема не е толкова голям. Поне при мен не беше такъв. Свалих дръжката(при мен се държи на един болт) след това я извадих внимателно като внимавах да не скъсам малкото останали гумени уплътнения под нея и като я разгледах видях две неща: първо се бе извадило малко щифтче на което лагеруваше палчето което натискаше отварящия механизъм. След като го върнах внимателно на старото място, така, че да влезе и да държи механизъма огледах и самия механизъм на който натиска палчето... там се бе леко изкривило(по принцип си е криво)едно като пластинка... по него натиска бравата като се дръпне за да се отвори...и натискащото палче натискаше но и се местеше настрани и заедно допълнително поизкривената пластина не вършеха работа. Та леко внесох силом нужните корекции и започна да работи. Поставих го и няколко пъти го изпробвах като всичко сработи добре. Заключващия механизъм на вратата свързан към централното та внимавай като ги разкачваш да гледаш кое къде влиза. Първо свали кората и огледай за видими пречки за отваряне и тогава сваляй. Не е много сложно. Успех!

точно същото беше станало и при мен беше се извадила въпросната осичка и се получаваше изместване и не се отваряше

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 30 авг 2009 15:57

Провери отстрани на вратата да ли не е включено заключването за деца!!! :lol:

go6ou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6ou » Пет 04 сеп 2009 22:24

Със заключването за деца се цели да не се отваря отвътре а не отвън.А сега на въпроса:И при мен беще така и то на шофьорската врата но всичко си работеше добре.Оказа се че с времето на палеца дето натиска пластината се беше изтъркала пласмасата и не можеше да натиска достатъчно добре.Аз си го направих като навих на нея отдолу където натиска пластината малко болче като по този начин го направих по дълго.След извесно време като видях ,че работи добре си направих профилактично и другите врати и сега се отварят много лесно.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 04 сеп 2009 22:28

go6ou написа:Със заключването за деца се цели да не се отваря отвътре а не отвън.А сега на въпроса:И при мен беще така и то на шофьорската врата но всичко си работеше добре.Оказа се че с времето на палеца дето натиска пластината се беше изтъркала пласмасата и не можеше да натиска достатъчно добре.Аз си го направих като навих на нея отдолу където натиска пластината малко болче като по този начин го направих по дълго.След извесно време като видях ,че работи добре си направих профилактично и другите врати и сега се отварят много лесно.

Тази пластмаса се регулира :) И може да се удължи без да навиваш нищо :wink:

go6ou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот go6ou » Пет 04 сеп 2009 22:41

при мен беше свалена до най-долното възможно положение затова навих болче.Още нещо преди някой да реши да навива болче е желателно с по тънка бургия да пробие малко от пласмасата за да не се пукне.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Съб 05 сеп 2009 12:56

go6ou написа:Със заключването за деца се цели да не се отваря отвътре а не отвън.А сега на въпроса:И при мен беще така и то на шофьорската врата но всичко си работеше добре.Оказа се че с времето на палеца дето натиска пластината се беше изтъркала пласмасата и не можеше да натиска достатъчно добре.Аз си го направих като навих на нея отдолу където натиска пластината малко болче като по този начин го направих по дълго.След извесно време като видях ,че работи добре си направих профилактично и другите врати и сега се отварят много лесно.

:да: :oops: :dummy: Излагация. Е така ме врътнаха преди години с много пари. Не било продава а купува техната мама. Не било от вън а отвътре.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с дръжката на вратата на Б4 - решен!

Мнениеот vpetrovbg » Съб 05 сеп 2009 20:08

Колеги извинявам се, че отговарям толкова късно, но проблема го реших! Значи беше излязъл един щифт на палчето, което натиска лостчето на бравата и естествено стана бързо и безболезнено :lol: ! Така, че модераторите, ако решат могат да заключат темата!

Върни се в “Passat”