Здравейте, отскоро карам Пасат 1.9ТДИ, с петстепенен автоматик. Казаха ми че маслото се сменя на около 60000 км. Отидох на едно магазинче на Козлодуй което продават всякакви чудесии за автоматици, човека погледна в каталога си и каза че за моят модел филтъра бил постоянен и не се сменял, само маслото. Обадих се в Сакар Ауто там веднага го контрираха и казаха че заедно с маслото се сменява и филтъра и гарнитурата който при тях струвал 180 лева и побирал 6 литра масло.
Тъй де вече си бях запазил час, смених само маслото, което в края на краищата излезе само 4 литра. Та искам да питам някой имал ли е взимане-даване по този въпрос. И дали е проблем ако се окаже че трябва да сменям и филтъра, мога да отида и да го сменя в последствие и него.
Смяна маслото на автоматика
Естествено че го сменям, но тъй като никога не съм имал кола автоматик, а човека в магазина за автоматиците беше категоричен че няма смисъл да си купувам филтър. Откъде да знам. Той примерно има полза от това да ми продаде филтър независимо от това дали ми трябва или не, предполагам че е бил искрен.
И ползвай само оригинално масло за автоматика! Щом караш 1.9ТДИ ще ти препоръчам и оригиналното им масло за двигатели, 24лв. е литъра, но маслото е най-доброто за този двигател, заслужава си!
Купувай си части само от Сакар и ги сменяй където си искаш защото цените им за труд са луди, но качеството на частите е неоспоримо!
Купувай си части само от Сакар и ги сменяй където си искаш защото цените им за труд са луди, но качеството на частите е неоспоримо!
Re: Смяна маслото на автоматика
'leo' може ли да ми кажещ от каде взе информацията за твоя пассат моя е Б5.5 2003 ТДИ 131коня 5 ск с типтроник , маи му предстои да сменям масло в сервизната книжка четох но не можах да намеря кога са смеяли последно маслото на кутията.Инааче е сервизиран само в VW germaniq
- IIvanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пич,аз също карам автоматик пасат!Така че не си прави ташак с маслото на скоростната кутия и двигалетя!Сменяш маслко-сменяш и филтри,за да нямаш после главоболия.По добре едни 150 лв за 60 000км,отколкото около 3000лв след 10 000 км примерно!Автмотатичните скорорстни кутии са доста благодарни,ако и ти си благодарен към тях.Като жените са
Даваш дават,спираш да даваш оставаш сам
Защо трябва да се сменя масло на скорорстна кутия?Ами,защото след време маслото си губи визкозитета...демек смазващите способности и налягането в кутията намалява,оттам почват да се губят скорости,цилиндрите отказват да помпят и си чао:)

- IIvanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А и цената,която са ти дали е съвсем нормална!Аз си сменях моето масло пак за толкова + филтър+ работа 180лв.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
На 2004 Б5.5 BAU мотор, FAU скоростна кутия (5 степенна типтроник) в аутодата пише, че маслото се сменя на 60 000 км
- IIvanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да,60 000 км

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Пон Авг 29, 2005 10:23
Той човека може да е продал колата вече ...