Здравеите собственици на най-жестокия автомобил!
Малко ми е странен въпроса ама ме интересува , не че ще се промени нещо ама......
По същество :километража ми показва по-вече от реалното маи.
Възможно ли е това от ниския профил на гумите?
преди бяха 185/60/14
сега са 195/50/15
И вдвата случая показва по един и същ начин ама имам чувство че е по-вече от реалното.
Иначе на 5-та с 3000 показва 110км/ч - което звучи добре.
Моля за вашите компетентни мнения.
Благодаря ви.

скоростомера май послъгва
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
И аз такива съмнения имам.Нямам познат с такава кола за да ги засечем или да я покарам аз веднага ще уловя разликата.
Ами като отворите жабката има стикер на който са обозначени верните размери гуми и там дават 205/55/15 а моите са 195/50/15.
Чак такава разлика да има?
Както и да е.Благодаря за отговора.
Между другото волана ми стана по-тежък и ми се струва че на ляво се върти по трудно отколкото на дясно.
Това как се оправя?
Ами като отворите жабката има стикер на който са обозначени верните размери гуми и там дават 205/55/15 а моите са 195/50/15.
Чак такава разлика да има?
Както и да е.Благодаря за отговора.
Между другото волана ми стана по-тежък и ми се струва че на ляво се върти по трудно отколкото на дясно.
Това как се оправя?

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Случват и такива неща. Възможно е и да е пипан преди да си се сдобил с автомобила. Движението на оста на която е захваната стрелката на скоростомера се определя от много финна спирална пружинка.
Прегледай тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... C%E5%F0%E0
Прегледай тук http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... C%E5%F0%E0
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
аз отскоро имам томтом навигация с ГПС
аз отскоро имам томтом навигация с ГПС и ми показва и скоростта ,
при 110 км на скоростомер навигацията ми показва 105 т.е скоростомера ми показва с 5 км повече от реалното
при 110 км на скоростомер навигацията ми показва 105 т.е скоростомера ми показва с 5 км повече от реалното
Re: скоростомера май послъгва
stoyan0264 написа:....По същество :километража ми показва по-вече от реалното маи.
....
Доста често срещан проблем при коли над 10 г. и с показания на километража не повече от 150 000 км.
Защо ли ? Ами вероятна причина защото е пипан километража и е пипан по най-дървения начин: махане на стрелката и диска със скалата на километрите с цел достигане на заветните колелца и връщането им в "правилната" посока за да стане по-млада колата. След това точното поставянето на стрелката (тарирането) в домашни условия е мисия невъзможна.Има приблизително, но не и точно.
При мен ми показваше с поне 15 км./ч в отгоре (според радара на КАТ).Бях с повече, а те ми показаха по-малко.

Успех
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: скоростомера май послъгва
Lisho написа:...
Доста често срещан проблем при коли над 10 г. и с показания на километража не повече от 150 000 км.
Защо ли ? Ами вероятна причина защото е пипан километража и е пипан по най-дървения начин: махане на стрелката и диска със скалата на километрите с цел достигане на заветните колелца и връщането им в "правилната" посока за да стане по-млада колата. След това точното поставянето на стрелката (тарирането) в домашни условия е мисия невъзможна.Има приблизително, но не и точно.
...
На мен не ми е махан километража (освен че е дигитален) и пак ми показва повече от реалната скорост. (изрично е засичан с радар). Така че не е това единствената причина. Просто тези автомобили си имат по принцип грешка в километража (с уточнение че не говоря за грешка от порядък на 20 или повече км/ч)