Потъване на спирачния педал?

Техническа и сервизна информация за Passat
VenkoPAS
Автомобил: Беше Passat
Двигател: EZ 1990
Контакти:

Потъване на спирачния педал?

Мнениеот VenkoPAS » Сря 28 май 2008 21:08

Да кажа сега какво ми се случи оня ден (от сега да кажа изчетох 10-ина теми по въпроса още тогава).
Прибирам се вечерта от работа и нещо педала на спирачките не е като хората. Нормално си имаше ход 2, 3см, след което с малко донатисване си спираше перфектно.
ПРОБЛЕМА: Тоя ход от 2, 3см пак си го има и се усеща, че започва спиране. НО от тука се появи още ход от порядъка на 3, 4см през който нищо не става. При по-нататъшно натискане си спира.
На следващата сутрин всичко си беше ОК, но на вечерта и днеска пак си е проблемна. :(

От темите разбрах, че проблема е в помпата. Аааа забравих да кажа: през необичайният ход се чува и едно странно свистене. Може ли да има и проблем със сервото, или си е само помпата?
mod edit: dobrinb

Jivko73
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Jivko73 » Чет 29 май 2008 8:52

Като за начало защо не погледнеш нивото на спирачната течност(евентуално смяна),обезвъздушаване,течове...

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 04 юни 2008 10:34

това със свистенето ти е от сервото

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Сря 04 юни 2008 14:59

А да си сменял скоро нещо по системата?При мен правеше така, защото имаше въздух и не беше обезвъздушена добре спирачната система.

VenkoPAS
Контакти:

Решението!!!

Мнениеот VenkoPAS » Чет 05 юни 2008 13:45

Пет шест дена преди това бях сменял лагерите на задните колела, и се установи, че като са натегнали челюстите за да вкарат обратно главините саморегулиращият механизъм е запекал. След кратък ремонт и изшкурване, и малко припомпване проблема се реши. Дори и ръчната в момента е на 3, 4 зъб. Спира като нова :P

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 05 юни 2008 15:12

Пробва ли с обезвъздушаване на с-мата!

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 05 юни 2008 15:27

На мен лично не ми стана ясно дали си си оправил проблема и ако е да - как точно?До колкото разбирам, май си го разрешил и той е бил в запецналите челюсти, които най-вероятно са се раздвижили в момента в който си натиснал педала и той е потънал.
Много по колегиално ще е, а и правилата на форума са такива, ако всеки напише дали си е оправил дискутирания проблем и по какъв начин, а не само да се задават въпроси и да се търсят съвети и мнения!

VenkoPAS
Контакти:

Мнениеот VenkoPAS » Чет 05 юни 2008 19:36

doktora написа:Много по колегиално ще е, а и правилата на форума са такива, ако всеки напише дали си е оправил дискутирания проблем и по какъв начин, а не само да се задават въпроси и да се търсят съвети и мнения!

Написал съм "След кратък ремонт и изшкурване, и малко припомпване проблема се реши", "Спира като нова".
Това не е ли достатъчно???

След като механизма за саморегулиране се раздвижи проблеми никакви.

Ако несъм се изразил достатъчно точно sorry :shock

Върни се в “Passat”