Проблем с хидравликата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
lover4o
Автомобил:
Двигател:

Проблем с хидравликата

Мнениеот lover4o » Пон 21 апр 2008 16:32

Търсих търсих в форума но не намерх нищо от това което ми се случва на менееееее....така.... Понякога когато завивам на ляво само и стигна пълен ляв се чува един доста силен шум при спряло положение на автомобила се едно се трият железа звука още наподобява стържене на наклатки и е доста силен и стряскащ триене на железа таКА СЕ ЧУВА.... НЕ МИ ЗАТЯГА ВОЛАНА ИМАМ ТЕЧНОСТ ПРАВИГО РЯДКО ОЩЕ С КАКВО ДА ВИ ОЛЕСНЯЯ ХММММ НЯМА ДРУГО МАЙ.... КОЛАТА МИ Е ПАСАТ Б5 1.9 ТДИ 110 коня 1997 година.... ако може някои да сподели опит или да е имал същия проблем и го е отстранил ще съм благодарен.... :roll: :roll: :shock :shock
Престанете с тези главни букви!
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 21 апр 2008 19:48

Аз имах подобен шум (то малко трудно се предават шумове във форум само с писане де). Мислех че със смяната на ремъка ще се оправи, н не би. Наскоро отново смених ремъка, но и ролката на обтегача му (самият обтегач - онази пружина, която се вижда) беше добре. Засега не съм чувал шума. Ролката струва 50-ина лв., но си мисля че няма да може да се смени без разглобяване на предницата (броня, фарове, радиатори) - така че може да отидат още 100-ина лв. за труд (всъщност това е труда за смяна на ангренажен ремък - пак се минава през тези процедури). Ако шума не те плаши, може да покараш така докато не решиш да сменяш нещо там - ангренаж, водна помпа, ... Но най-добре е колата да я види някой специалист - може и по-сериозно да е.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 21 апр 2008 19:48

Като за начало си провери дали ти е обтегнат ремъка на хидравликата и имай предвид че никога не се задържа в крайно ляво или дясно положение продължително време ,защото с-мата тогава се товари най-много. :wink:

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Пон 21 апр 2008 20:28

Точно обтегач,ролка и ремък се сменят БЕЗ да се сваля муцуната на колата/броня,маска,радиатори/ - пассат Б5 мотор AFN,единствено кората под двигателя за да има достъп до ремъка на климатика.

Потребителски аватар
lover4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lover4o » Вто 22 апр 2008 9:50

хммм за ремък незнам защото ремъка свири вие присвирваа а това е желязо така стърже на желязооо... но съвета за оптегача по ми се ядваа и ще полегна отдолу да видя за каква история става въпросссс благодаря за съветите колегиии стига да достигна някакув консенсус с ПАССАта ще пиша какво съм направил че да помогнем и на някой като нассс ... и все още някои ако има идеи бих ги прочел ...

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Вто 22 апр 2008 12:48

При пьлен ляв или десен е нормално да издава странен звук ,заштото хидравликата се натоварва в крайно положение,а може и самата помпа да е трьгнала.

Върни се в “Passat”