Данък за 2008г на Пасат
-
- Автомобил: Passat 9 Elegance
- Двигател:
Данък за 2008г на Пасат
Днес си платих данъка за 2008г -133.34лв със 5 процента отстъпка.Пасата е 2000г-1.9пд-116к.Интересно ми е дали има разлика във сумата из различните общини на Б-я.
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
trunner написа:Oxyde написа::shock кфи са тия цифри бряхмоя пасатец надали ще е повече от 25лв!
Твоят Пасатец е 90к.с. или влиза в категорията до 74КВ или минаваш тънко, а ние дето караме коли над 100к.с. плащаме като попчета.
Миналата година платих 134лв, а тази ще е 125лв - АФН 110к.с.
Аз пък преди две години направо си излъгах в декларацията TDI (AFN) 110hp, без да се замисля го декларирах, като 90к.с.
100% съм сигурен че няма връзка между митници, КАТ, нотариуси и община. Ако имаше такава връзка нямаше да ни искат там разните бележчици, удостоверения и т.н.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ArturDent написа:trunner написа:Oxyde написа::shock кфи са тия цифри бряхмоя пасатец надали ще е повече от 25лв!
Твоят Пасатец е 90к.с. или влиза в категорията до 74КВ или минаваш тънко, а ние дето караме коли над 100к.с. плащаме като попчета.
Миналата година платих 134лв, а тази ще е 125лв - АФН 110к.с.
Аз пък преди две години направо си излъгах в декларацията TDI (AFN) 110hp, без да се замисля го декларирах, като 90к.с.
100% съм сигурен че няма връзка между митници, КАТ, нотариуси и община. Ако имаше такава връзка нямаше да ни искат там разните бележчици, удостоверения и т.н.ДА ГО ДУХАТ ДАНЪЧНИТЕ!
еми то на този принцип защо вобще си го регистрирал..по добре да си си траял и да не плащан нищо...до колкото знам това, че си излъгал е по голямо престъпление от това, че не си направил нищо. ако не го регистрираш глобата ти е само 100 лв (акт) ..а при неверни данни се водиш под отговорност и може и да те съдят

- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
timon_tg написа:еми то на този принцип защо вобще си го регистрирал..по добре да си си траял и да не плащан нищо...до колкото знам това, че си излъгал е по голямо престъпление от това, че не си направил нищо. ако не го регистрираш глобата ти е само 100 лв (акт) ..а при неверни данни се водиш под отговорност и може и да те съдят
1. Регистрирал съм го защото на разни места ми искат бележка за платени данъци - при технически преглед например.
2. Може да ме съдят ама няма, защото някой в общината трябва да си направи труда да прочете декларацията отново и да я сравни с данните от кат или митницата, до които не може да се добере. КАТ и митниците са държавни служби а данъка касае общината.
2 а. Никой държавен(общински) служител не си дава зор за нещо, ако ти не го изръчкаш.
2 б. На декларация та има и подпис на служителя който я е "проверил".
2 в. За тях е важно да видят че съм си платил данъка.