Проблем с турбо...?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с турбо...?

Мнениеот Dan4ote » Съб 10 май 2008 13:14

колата е от гаража

От вчера се появи един проблем. Когато подам газ, от 1200 до 2300 приблизително се чуваше едно странно шумене. Първо помислих, че е някой пластмаса отпред при мотора, която вибрира. Най-осезаемо се усеща когато остава колата на принудителен празен ход. Тогава този шум е постоянен. На празен ход няма проблем, на високи обороти не мога да отлича нещо нередно, но може и да има.
Отворих капака и подавах газ, шума идва някъде от пространството на изпускателния колектор, турбото - не мога да го локализирам точно. Когато дълго време форсирах, почна да издава същия звук все едно съм с blow off клапан. След това проблема изчезна. Днес пак същата история и оставих колата, за да няма допълнителни последствия.
Съмненията са ми в счупено турбо, лопатки, разтоварващ клапан :? Възможно ли е запушен катализатор или някоя издухала гарнитура? Като че ли връща въздуха обратно в кутията с въздушения филтър, който е спортен и е чистен преди 4000-5000 км.
Помагайте...

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Съб 10 май 2008 13:34

Ти сам си ги определил най вероятните възможности. Няма да е зле да минеш на диагностика, тогава колата ще си каже всички болежки :wink:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 10 май 2008 14:26

Понеделник сутринта съм записал час, но исках да се информирам, може нещо специфично да има и да има точно тези признаци. Аз съм се настроил за най-скъпото, пък ще видим какво ще излене.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 10 май 2008 14:51

а да не излезе спукан марку4 по турбо пътищата :idea:

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 10 май 2008 15:14

Това не се бях сетил...
Нещо ми е много на премисъл, ще пиша понеделник как са се развили нещата.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Съб 10 май 2008 15:24

А има ли разлика във вървежа ? Или е само шум ? Мисля си ако е счупено турбото не би ли се усетило в поведението на автомобила. Аз също си мисля за клапан(този който разтоварва въздуха във смукателния колектор, не знам как се казва) или нещо по пътя на въздуха. Ако беше счупена турбината при високи обороти щеше съвсем да си отиде.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 10 май 2008 15:52

Разлика във вървежа няма. Осичка си е още, лампи по таблото не светят.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 12 май 2008 15:40

Днес взех колата и всичко било ОК. Турбината здрава, катализатора - стъкло. Казаха, че всичко било здраво по турбо историите. Направо не знам какво да правя. Наистина има съскане все едно съм с blow off клапа. Преди го нямаше този звук. Това с тропането го няма в момента и не знам какво да правя. Ще ходя до реал турбо, за да съм сигурен, че с турбото всичко е наред.

Върни се в “Passat”