Ргулиране на пръскачките за чистачките
Ргулиране на пръскачките за чистачките
Може да е странен въпроса, но не видях как мога да го направя. Става въпрос за В5 (от гаража). Проблема е че пръскалките на капака са вдигнати леко нагоре и при пръскане част от струята се удря в капака и подлизва. Има ли вариант да се смъкнат леко надолу ?

СПРИ ВЕДНАГА ПРЕДИ ДА СИ СВЪРШИЛ НЕПОПРАВИМАТА ГЛУПОСТ !
Пръскалките на В5 са от т.нар. "ветрилоподобни" т.е. разпръскват водата под формата на ветрило и с нещо остро (като споменатите тука игли кламери и прочее глупости) буквално ще им ебеш мамата.
Регулирането е възможно единствено във вертикална плоскост (т.е. нагоре/надолу) за щастие това което ти трябва на теб.
За регулирането се използва отверка минусова. Като повдигнеш капака и погледнеш пръскалките ще видиш нещо приличащо на винт с минус. Намираш подходящата отверка и внимателно без натягане преместваш в нужната ти посока.
Успех!
P.S. Справка: http://vw-passat.5go.ru/html/11_64.htm
- STEFFO
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 98
СПРИ ВЕДНАГА ПРЕДИ ДА СИ СВЪРШИЛ НЕПОПРАВИМАТА ГЛУПОСТ !
Пръскалките на В5 са от т.нар. "ветрилоподобни" т.е. разпръскват водата под формата на ветрило и с нещо остро (като споменатите тука игли кламери и прочее глупости) буквално ще им ебеш мамата.
Регулирането е възможно единствено във вертикална плоскост (т.е. нагоре/надолу) за щастие това което ти трябва на теб.
За регулирането се използва отверка минусова. Като повдигнеш капака и погледнеш пръскалките ще видиш нещо приличащо на винт с минус. Намираш подходящата отверка и внимателно без натягане преместваш в нужната ти посока.
Успех!
В случай, че не успееш да ги регулираш от там, провери дали пръскалките са легнали правилно. Аз имах същия проблем и въртях 20 минути, докато забележа че предишния собственик се е правил на "майстор".
Успех!
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Tinko написа:Ще полузвам темата да питам нещо. При мен се регулират тип ябълка, регулирам ги с медна жичка от ФТП кабел. Проблема ми е, че често се запушват на какво се дължи? Има ли някакви филтри по моторчето?
няма филтър. На джетата доколкото си спомням нямаше и цедка през която да наливаш течността. Според мен свали и изчисти казанчето и ако имаш желания приспособи някаква цедка. Не съм имал случай да се запушват ако ползвам специализирана течност за чистачки.