питане за акумулатор
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
питане за акумулатор
искам да попитам ако сваля акумукатора на пасат 99г 1.9 тди имали опаснос да стане нещо след като го сложа пак щото искам да почистя клемите и мястото дето е акумулатора
- Fr3nzY
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AFB V6 TDI
Аз моя веднъж като сменях въздушния филтър ми се наложи да свалям акумолатора защото не можах да вкарам пластмасата на филтъра и откачих минуса ли беше плюса ли не помня ама зная че една клема откачих ама той тоя акумолатор като видях с какъв зор ще излезе викам си на акъла той после пак зор да го вкарам и не го изкарах само клемата откачих едната и часовникът не беше после верен само това се случи.
- gozzu
- Автомобил: Vw Golf 4 2_8 V6 4Motion 204 hp
- Двигател: BDE 2002 г
Незнам дали е по темата, но ще предам един съвет от дядо ми, който на времето е писал книга и статий за акумолатори. Препоръчително е по веднъж в годината акумолатора да се свали и да се измие с четка, сапун и вода може и топла. Аз моя го свалям вкарвам го в банята и я правя тази процедура с подвижния душ
. Когато акумолатора е мръсен с мултицет съм мерил между едната клема и корпуса на акумолатора и отчита някакво напрежение след банята този ефект изчезва и за това според мен има смисъл от време на време да се къпе батерията
Успех, весели празници и безаварийна на всички колеги.