Пускам тази тема щото едно нещо ме озадачи:
Карам си аз днес по магистралата със 130-140 и в един момент решавам да изключа от скорост.Пояснявам че колата е на газ.
Започва да мига лампата на маслото и светва иконата на акомулатора.
Това съм забелязал да го прави когато съм завъртял ключа на контакт без да запаля на место.Следва включване на скорост/5та/и всичко угасва все едно не е било.
Питам дали е вероятно да ми изгасва двигателя щом изключа от скорост/поради насрещния вятър/ и след като включа пак да запалва без аз да усетя,поради едни или други шумове в купето/музика,женски вой,кофти настилка/
Не се сетих на бензин да го изпробвам.

странен ефект след смяна на контактен клеморед Б3
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Re: странен ефект след смяна на контактен клеморед Б3
Danny boy написа:..............женски вой,...................................

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Препдолагам нямаш оборотомер щом не си го погледнал него.Иначе да,явно гасне двигателя
Общо взето се получава заради въздухозаборника отпред на входа на въздушния филтър - махни го (това,което тръгва от кутията на филтъра напред към предницата на колата).На газ с висока скорост това пречи много
Иначе ако ти изгасне двигателя спирачката става по-твърда (ако нямаш АБС понеже той е електрически) и волана затяга (ако си с хидравлика).При 5-та е нормално да не усетиш как си пали сам отново понеже е бърза предавка.
Успех!

Общо взето се получава заради въздухозаборника отпред на входа на въздушния филтър - махни го (това,което тръгва от кутията на филтъра напред към предницата на колата).На газ с висока скорост това пречи много

Иначе ако ти изгасне двигателя спирачката става по-твърда (ако нямаш АБС понеже той е електрически) и волана затяга (ако си с хидравлика).При 5-та е нормално да не усетиш как си пали сам отново понеже е бърза предавка.
Успех!