проблеми със загряване
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблеми със загряване
начи имам следния проблем пасата ми е 94 година и като карам на дълъг път нема никакви ядове с температурата обаче вляза ли в града като мина три светофара и почва да вдига температура от сорта на 90 градуса и повече перката се включва обаче нищо?!?!? по принцип преди 2 месеца смених маслото обаче не сам сменявал въздушен филтър дали може да е заради това ???
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

Привет колега. С едно изречение, това което наблюдаваш е нормално, достатъчно е че ти се включва вентилатора при достигнати ок 95-97 градуса и охлажда системата до ок 90-92 гр.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Freak_in_VW
- Автомобил: Sharan
- Двигател: Ady
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
galinxristov написа:благодарявсе пак сега навлизам в нещата
(аз забравих да кажа нещо мн важно че все пак като ги дига тия температури и почва да ми мига лампичката на температурата не свети продължително а просто мига )
Тя може да си мига и без да ти грее колата, не вярвай много на нея...

-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам в кви филми го вкарвате младежа, но на мен ми се струва, че, ако термостатът не отваря, то перката НИКОГА няма да се включи, просто защото при затворен термостат няма как да загрее радиатора достатъчно за да се сети датчикът да включи перката. Да не говорим, че със затворен термостат ще прегрее веднага.
Колкото до мигането на лампичката - при мен това е сигнал за ниско ниво на охладителната течност.
Колкото до мигането на лампичката - при мен това е сигнал за ниско ниво на охладителната течност.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
myrshavija написа:Не знам в кви филми го вкарвате младежа, но на мен ми се струва, че, ако термостатът не отваря, то перката НИКОГА няма да се включи, просто защото при затворен термостат няма как да загрее радиатора достатъчно за да се сети датчикът да включи перката. Да не говорим, че със затворен термостат ще прегрее веднага.
Напротив през големия маркуч може да влезе доста гореща течност в радиятора и пак да я включи, но тъй като няма въртене през втория кръг няма как да я охлади. Нали и аз бях така с менте термостат!