проблеми със загряване

Техническа и сервизна информация за Passat
galinxristov
Автомобил:
Двигател:

проблеми със загряване

Мнениеот galinxristov » Вто 22 апр 2008 11:24

начи имам следния проблем пасата ми е 94 година и като карам на дълъг път нема никакви ядове с температурата обаче вляза ли в града като мина три светофара и почва да вдига температура от сорта на 90 градуса и повече перката се включва обаче нищо?!?!? по принцип преди 2 месеца смених маслото обаче не сам сменявал въздушен филтър дали може да е заради това ???

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 22 апр 2008 12:17

:welcome_to_group
Привет колега. С едно изречение, това което наблюдаваш е нормално, достатъчно е че ти се включва вентилатора при достигнати ок 95-97 градуса и охлажда системата до ок 90-92 гр.
:) :idea: Във форума има изписани ок 2 страници теми свързани с твоя въпрос. :wink: Влез в Търсачката-Търсене и задай ключова дума "температура" или "загряване" , в "заглавието на темите", във Техническия за Пасат(а после може и в същия за Голф, Джета, Поло ...)

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Вто 22 апр 2008 14:36

ми тя перката е за това бе колега... :D
карай смело

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Вто 22 апр 2008 19:47

няма страшно и моя е в4 и си държи постояно 90г и сега като се постопли на светофарите си вкл.и перката

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 23 апр 2008 12:12

температура 90 градуса е нормална,а какво означава "включва перката и нищо" :roll: :roll: :roll:

galinxristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galinxristov » Съб 26 апр 2008 9:44

vanko_VW написа:температура 90 градуса е нормална,а какво означава "включва перката и нищо" :roll: :roll: :roll:

Смисал че включва перката и температурата не спада :) от началото не ги правеше тия работи така да дига температура да търся нещо антибиотици :)

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 26 апр 2008 9:55

galinxristov написа:
vanko_VW написа:температура 90 градуса е нормална,а какво означава "включва перката и нищо" :roll: :roll: :roll:

Смисал че включва перката и температурата не спада :) от началото не ги правеше тия работи така да дига температура да търся нещо антибиотици :)

ТЕРМОСТАТ!

Потребителски аватар
Freak_in_VW
Автомобил: Sharan
Двигател: Ady

Мнениеот Freak_in_VW » Съб 26 апр 2008 19:57

Колега 90 градуса е нормална температура за двигателя.Идеята на термостата е да не спада под 90 а на перката да не ги надвишава.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 26 апр 2008 20:54

Като смениш термостата и на дълъг път ще ти държи 90 градуса.

Искам да кажа че е за смяна.

galinxristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galinxristov » Нед 27 апр 2008 7:36

благодаря :) все пак сега навлизам в нещата :) (аз забравих да кажа нещо мн важно че все пак като ги дига тия температури и почва да ми мига лампичката на температурата не свети продължително а просто мига )

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Нед 27 апр 2008 10:09

galinxristov написа:благодаря :) все пак сега навлизам в нещата :) (аз забравих да кажа нещо мн важно че все пак като ги дига тия температури и почва да ми мига лампичката на температурата не свети продължително а просто мига )

Тя може да си мига и без да ти грее колата, не вярвай много на нея... :roll: :wink: Но все пак можеш да си купиш един мултицет с датчик за мерене на темп 10-15лв е един и да се увериш колко градуса е във водата. Смени си термостата за втория кръг и този на перката и всичко ще е ок! ;) Успех! :да:

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Нед 27 апр 2008 11:12

спокойно колега.аз като карам градско перката ми се включва много чвсто...на първа степен.това е нормално.доброто в случая е че се включва :Mr Green Fun

galinxristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galinxristov » Вто 29 апр 2008 7:39

благодаря сеа ще видя кво ша са прай

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 29 апр 2008 14:35

Не знам в кви филми го вкарвате младежа, но на мен ми се струва, че, ако термостатът не отваря, то перката НИКОГА няма да се включи, просто защото при затворен термостат няма как да загрее радиатора достатъчно за да се сети датчикът да включи перката. Да не говорим, че със затворен термостат ще прегрее веднага.
Колкото до мигането на лампичката - при мен това е сигнал за ниско ниво на охладителната течност.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 29 апр 2008 15:21

myrshavija написа:Не знам в кви филми го вкарвате младежа, но на мен ми се струва, че, ако термостатът не отваря, то перката НИКОГА няма да се включи, просто защото при затворен термостат няма как да загрее радиатора достатъчно за да се сети датчикът да включи перката. Да не говорим, че със затворен термостат ще прегрее веднага.
Колкото до мигането на лампичката - при мен това е сигнал за ниско ниво на охладителната течност.

Напротив през големия маркуч може да влезе доста гореща течност в радиятора и пак да я включи, но тъй като няма въртене през втория кръг няма как да я охлади. Нали и аз бях така с менте термостат! :roll:

Върни се в “Passat”