помощ за климатик - проблема е решен
- icotanev
- Автомобил:
- Двигател:
помощ за климатик - проблема е решен
значи колеги трябва да си допълня климатика и ми казаха че той бил някаква стара система която се зареждала с фреон 12 и повечето сервизи не работели с него. та въпроса ми е знае ли някой къде работят ства чудо да заредя и аз. става въпрос за пловдив
Последна промяна от icotanev на Пон 19 май 2008 12:47, променено общо 1 път.
- icotanev
- Автомобил:
- Двигател:
я
там не работят с този фреон12 днеска бях там
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
има двама пича с малко сервизче, които основно обслужват хладилни бусове / камиони, но може и да ти помогнат. сервиза се намира на 30 м. след аптеката на България и Васил Левски в посока към Карлово (малко след магазина за авточасти 007 или нещо подобно). мисля, че единия се казваше ицо, но не съм сигурен. другото място, където можеш да провериш е фирма сикона - http://www.plovdivmap.com/map/firma.php ... m=2&map=sm
- Radoslav_Radev
- Автомобил:
- Двигател:
фреона
колега,нямас никакви грижи и проблеми да сложиш от новия фреон 

- icotanev
- Автомобил:
- Двигател:
s
да обаче ми поискаха 280 лева за това
- spokomen
- Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
- Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
- Контакти:
Можеш да погледнеш тук: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=82949,
На моя Пасат смениха фреона с нов за 90 лева. Предполагам, че е най добре да се слага фреон от тип за който е пригоден компресора, но тъй като фреон 12 вече е забранен за използване и много трудно се намира, трябва да си решиш дали да поемеш риска или да караш без климатик. А и нашите коли са на толкова години, че не е ясно кое ще се случи първо - ще се повреди компресора, или ще сменяме колата.
На моя Пасат смениха фреона с нов за 90 лева. Предполагам, че е най добре да се слага фреон от тип за който е пригоден компресора, но тъй като фреон 12 вече е забранен за използване и много трудно се намира, трябва да си решиш дали да поемеш риска или да караш без климатик. А и нашите коли са на толкова години, че не е ясно кое ще се случи първо - ще се повреди компресора, или ще сменяме колата.
- icotanev
- Автомобил:
- Двигател:
ю
здравейте колеги решших си проблема с климатка и този прословут фреон 12. ще се радвам ако помогна на някой със същия проблемен фреон.значи човека работи много добре и прецизно а и взема според мене прилично. смени ми маслото и фреона за 112 кинта и сега съм като в хладилна камера.работилницата се намира в сервиза на такси едно - пловдив_едни к зелени клетки са неговата е по средата. бай борис се казва абе и готен мохабет прави
ако някой иска може и телефон да му дам. дано съм помогнал на някой с инфото

hellforge написа:значи ако всичко е наред и не изпуска фреон от някъде можеш да сложиш 134 и пак да си работи без проблем. но зависи от състоянието на климатика.
Не е така,тоява не е вярно.Вярно е само,че ще поработи известно време.Освен ,че трябва да се смени маслото и да се направи пълна промивка на системата,се сменят още един куп работи (филтър на абсорбера,клапан и т.н.).За компресора няма проблем ,той не се закача.Цялата работа струва 250-300 лв.Зависи от сервиза.Хубавото е,че вече ще се зарежда с новия фреон.