водна помпа passat b3

Техническа и сервизна информация за Passat
galatianina
Автомобил:
Двигател:

водна помпа passat b3

Мнениеот galatianina » Нед 27 апр 2008 23:35

Имам едно въпросче относно водната помпа на PASSAT B3 1800 ABS двигател. При рабтещ двигател се вижда че между шайбата на водната помпа, тази на хидравличната помпа и на вала няма съосие. Тоест шайбата на водната ми помпа малко "криволичи". Сред като свалих ремъка и завртях на ръка установих че няма теч(поне от там)и че помпата не стърже както при разбит лагер ами има едно леко скърцане на оределено място от оборота. Та въпроса ми е трябва ли да взимам спешни и неутложни мерки за смяната на помпата или да си я карам със здраве.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Пон 28 апр 2008 7:17

колега,шайбата е закрепена към оста на помпата с 3 имбусни болта(6 мм-ако болтовете са с периферия-25 Nm,ако са без-20 Nm се стягат)провери дали са стегнати(свали шайбата и почисти лицето на оста и нейното)след това провери да не е крива шайбата и оста(може да е подбита)ако е крива само шайбата-смени я,ако е крива(подбита)оста караш така докато помпата си замине и после сменяш.успех ти желая!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 28 апр 2008 15:23

За да се смени ремъка се разхлабва конзолата на хидравликата и явно после не е стегната добре за да няма съосие. Опитай се да го оправиш макар че и така да караш не би трябвало да е проблем ако е съвсем леко разминаването :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 28 апр 2008 23:28

Заради несъосие (накриво хваната заради счупено ухо помпа на хидравликата) се регистрирах в този форум ;)
Иначе казано- скъсах ремък (преряза се), водната помпа спря и прегрях мотора!
Сега се чудя това лошо ли е било или добро :!:
Направих си пълен ремонт на двигателя, много съм доволен, а и се регистрирах във форума и запознах със страхотни хора!
Все пак - ти вече си регистриран ;)
Я виж да оправиш несъосието...

galatianina
Автомобил:
Двигател:

Благодаря за мненията!

Мнениеот galatianina » Вто 29 апр 2008 21:19

При мене се вижда че несъосието идва от водната помпа и от нейното криволичене. Така че ще послушам колегата apostol и през почивните дни ще се опитам да сваля шайбата и да я разгледам дали е крива или не е стегната въпреки че ми се струва че видимоста към болтовете е нулева и ще е малко трудно ама нейсе.

Върни се в “Passat”