водна помпа passat b3
-
- Автомобил:
- Двигател:
водна помпа passat b3
Имам едно въпросче относно водната помпа на PASSAT B3 1800 ABS двигател. При рабтещ двигател се вижда че между шайбата на водната помпа, тази на хидравличната помпа и на вала няма съосие. Тоест шайбата на водната ми помпа малко "криволичи". Сред като свалих ремъка и завртях на ръка установих че няма теч(поне от там)и че помпата не стърже както при разбит лагер ами има едно леко скърцане на оределено място от оборота. Та въпроса ми е трябва ли да взимам спешни и неутложни мерки за смяната на помпата или да си я карам със здраве.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,шайбата е закрепена към оста на помпата с 3 имбусни болта(6 мм-ако болтовете са с периферия-25 Nm,ако са без-20 Nm се стягат)провери дали са стегнати(свали шайбата и почисти лицето на оста и нейното)след това провери да не е крива шайбата и оста(може да е подбита)ако е крива само шайбата-смени я,ако е крива(подбита)оста караш така докато помпата си замине и после сменяш.успех ти желая!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Заради несъосие (накриво хваната заради счупено ухо помпа на хидравликата) се регистрирах в този форум
Иначе казано- скъсах ремък (преряза се), водната помпа спря и прегрях мотора!
Сега се чудя това лошо ли е било или добро
Направих си пълен ремонт на двигателя, много съм доволен, а и се регистрирах във форума и запознах със страхотни хора!
Все пак - ти вече си регистриран
Я виж да оправиш несъосието...

Иначе казано- скъсах ремък (преряза се), водната помпа спря и прегрях мотора!
Сега се чудя това лошо ли е било или добро

Направих си пълен ремонт на двигателя, много съм доволен, а и се регистрирах във форума и запознах със страхотни хора!
Все пак - ти вече си регистриран

Я виж да оправиш несъосието...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мненията!
При мене се вижда че несъосието идва от водната помпа и от нейното криволичене. Така че ще послушам колегата apostol и през почивните дни ще се опитам да сваля шайбата и да я разгледам дали е крива или не е стегната въпреки че ми се струва че видимоста към болтовете е нулева и ще е малко трудно ама нейсе.