Проблем с работата на бензин на двигател ABS 1.8 м.и.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lilan
Автомобил: VW PASSAT B5 Synchro
Двигател: AFN
Контакти:

Проблем с работата на бензин на двигател ABS 1.8 м.и.

Мнениеот Lilan » Чет 03 апр 2008 19:45

Здравейте. Значи проблемът е следния.
Когато двигателя е студен в средните обороти започва да прекъсва и цялата кола започва да се тресе, в ниски обороти не го прави както и когато двигателя е загрял.
Нямам оборотомер, но според мен прекъсването започва някъде около 1500 оборота. Наскоро сменях ламбда сондата, можели да е от нея и ако не от какво може да го прави?
Благодаря предварително
П.С. Колата има и газова уредба ако има някакво значение, и с рестартиране на компа с откачване на клемата не се оправя, сменил съм палеца, капачката, свещите и кабелите.

apostol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apostol » Пет 04 апр 2008 6:28

нялягяне на горивото(помпа)проверявал ли си?горивен филтър(сменя се на всеки 30000 км),убеди се също,че бензина в резервоара не е там от преди 3-4 месеца.имам в предвид да не е стар и "изветрял".успех.

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Пет 04 апр 2008 17:23

Мерси колега. За бензиновия филтър не се бях сетил. Колата я имам от няколко месеца така че не знам кога за последен път е сменян :) Сега ще ходя в Русе на изпит и понеделник вторник ще се опитам да го сменя. Що се отнася до бензиновата помпа ме съмнява проблема да е в нея пъй като тя не се чува как работи.
П.П. Налягане на горивото не съм мерил. А горивото в резервоара не е старо тъй като карам колата и на бензин и я зареждам поне един път месечно.

Последна промяна от Lilan на Пет 04 апр 2008 19:25, променено общо 1 път.

angelov.at
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angelov.at » Пет 04 апр 2008 19:03

Колега , провери си херметичността на смукателния колектор от въздушния филтър до агрегата за впръскване на гориво.Ако засмуква въздух от някъде осфен през филтъра може да е причина за този проблем.При мен точно това беше причината.Скъсан беше тампона под дюзата.

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Пет 04 апр 2008 19:20

Мерси колега, но сега след като прочетох какво си написал слязох и го проверих. За съжаление не е от това :(

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Сря 09 апр 2008 17:58

Колега "Апостол" Смених и горивния филтър, но проблема остана. А що се отнася до помпата налягането което прави не съм го мерил, но когато смених филтъра едното маркуче е било леко нацепено и когато запалих колата тя работеше номарлно въпреки, че изхвърляше по малко бензин, тъй че мисля да е добре.
П.П. Вече не знам какво въобще може да и е.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пет 11 апр 2008 15:13

Изчакай да позагрее. И моята когато е студен мотора не върви като хората.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Нед 13 апр 2008 8:54

колега да не е от степ мотора

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Нед 13 апр 2008 16:36

Колега ако не се лъжа стъпковия мотор не служеше ли за повдигане на оборотите на празен ход при студен мотор. Не мисля, че е от това , но ще го проверя. Мерси

Потребителски аватар
ppupof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ppupof » Нед 13 апр 2008 20:08

Що не си провериш емулатора на ламбдата.На моя му се беше променила нещо честотата (или де да знам кво)и ми правеше големи магарии.Работи на място идеално но река ли да и дам газ се чудеше накъде да хване и после от раз се отпушва и т.н.

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Вто 15 апр 2008 18:44

Колега благодаря за предложениети, но Аз нямам емулатор :( и не може да е от него

Потребителски аватар
ppupof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ppupof » Вто 15 апр 2008 20:17

Ами не ти ли трупа грешки "компира " при работа на газ?

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Вто 15 апр 2008 20:23

Не. Грешка трупа само ако обърна от газ на бензин без да угася колата. Иначе няма проблем.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 16 апр 2008 2:36

Измери си датчика за темп. на въздуха - куплунга е като застанеш срещу мотора този който е отпред на моното - с 4 кабела е, с мултицет мериш ляв и десен външни пина, при 20 градуса и студен мотор тр. да имаш към 3 килоома ориентировъчно, ако показва 1 (безкрайност) са ти се прекъснали жичките от пъпката (чест, да не кажа масов дефект) и компа си мисли че е -50 примерно и бичи бензин яко, това на диагностика не излиза. Как е също и центровката кажи, как са ти кабели свещи капачка палец... До колкото разбирам имаш реле за ресет на компа, което го ошашква тотално имай предвид - първите 5 минути (минимум) след това 100% работи в авариен режим, тея газови еВават ма/та на пейзажа...

Потребителски аватар
Lilan
Контакти:

Мнениеот Lilan » Сря 16 апр 2008 6:02

Колега мерси, но газовата уредба съм си я слагал Аз с брат ми и баща ми и не съм слагал реле просто не трупа грешки. Датчика днес ще го измеря и ще пиша за резултати.
П.П. В началото написах свещи, палец, кабели и капачка съм сменил и мисля че за сега поне са добре

Върни се в “Passat”