Големи вибрации на място на скорост
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Големи вибрации на място на скорост
Колата Passat 1.8 RP 1991 автоматик и вибрира яко когато съм на място, но на скорост. Като превключа на свободна или на паркинг вибрациите спират. Преди това вибрираше и на паркинг и на свободна, но вдигнах ниските обороти на газта и сега поне при тях не вибрира. Има ли ниакои идея от какво може да е? Скоро смених гарнитура на главата и всякакви гумени уплатнения / на клапани, разни малки гарнитурки и т.н/, сменен е радиатора, датчика му и половината маркучи, маслото е на около 2000 км въздушния филтър е нов. Дали е от оборотите или от нещо друго?
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Големи вибрации на място на скорост
alien1 написа:....вибрира яко когато съм на място, но на скорост. Като превключа на свободна или на паркинг вибрациите спира
Пак там,сервиз Джемини.

- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вдигнах оборотите ама не става
Снощи си поиграх с високите обороти на газта. Само че се оказа почти безполезно. Постигнах 2 нива като колата е на място, но на автоматична скорост- или друса вътре / воланът доста вибрира/ или пък друса отпред мотора и капака почва да трака доста звучно. Тази сутрин я върнах на първия вариант, че поне не вдига шум
. Включа ли на паркинг или на свободна колата замира, не трепва направо, не можеш да разбереш дали е запален мотора. Иначе докато карам няма грижи, но спра ли на светофар задължително изключвам от скорост щото си друса.

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А какво направи със смяната на маслото и какво ти е нивото на маслото в кутията в момента? Да не е по-ниско и кутията да не работи нормално, в смисъл да не седи на 1-ва като си спрял а да се опитва да включи 2-ра и това да дестабилизира мотора. На 123-ката съм забелязал че като намалее маслото и при спиране на светофар, като намалявам почти до спряло положение, кутията превключва скоростите надолу до 1-ва, но в момента в който спра изцяло усещам превключване на предавка, колата леко подскача и дестабилизира обороти.
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Маслото е ОК
Маслото си е ок. Съвсем малко под средата но доста над чертичката за минимум. Сменено е преди няма и месец. Май ще отида при един газаджия да ми я замери и да ми направи една профилактика пък после 6е видим.