Смяна на маслото на скоростната кутия на автоматик
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смяна на маслото на скоростната кутия на автоматик
Здравеите, интересува ме на колко хиляди км се сменя маслото на скоростната кутия на автоматика. Колата ми е VW Passat 1.8 1991 RP. И ако ниакой може да ми препоръча добър сервиз и масло ще сум много благодарен.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На автоматика маслото се сменя на 60 000 км или на 3 год. Маслото Dextron ATF. Като марка съм използвал на Castrol и това на Ауто+ (Fuchs) не виждам разлика при двете, така че май е каквото вземеш. На пасата кутията, ако не се лъжа, при смяна събира 3 л.(иначе като цяло 5 или 5,5). И не забравяй да смениш филтъра и уплътнението на картера (вървят в комплект). За сервиз - навсякъде можеш да го направиш. Виж Ваското1 дали можеш да го намериш свободен - адреса и телефона му са в сервизи.
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на маслото на скоростната кутия на автоматик
alien1 написа:Здравеите, интересува ме на колко хиляди км се сменя маслото на скоростната кутия на автоматика. Колата ми е VW Passat 1.8 1991 RP. И ако ниакой може да ми препоръча добър сервиз и масло ще сум много благодарен.
Препоръчвам ти сервиз Джемини От Люлин посока Калотина след карулката на околовръсното преди отбивката за Банкя.Гледаш в ляво ще видиш сервиза.
Те са ми сервизирали до сега две служебни коли и бях доволен.