Бял пушек при загряла кола

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Pijo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бял пушек при загряла кола

Мнениеот Pijo » Нед 11 май 2008 20:07

Здравеите колеги отдавна не сам писал ,затова моля да ме извините ,но имам малак проблем с пасата ми.наскоро смених гарнитурата на главата ,и днес забелязах да пу6и биал дим при положение 4е е загряла.Моля ви даите савет какво може да ми е станало пак .пасата ми е B3 моно инжекциа.
Баси заглавието! :eyecrazy
'Помо6'
mod edit: radotom

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 11 май 2008 20:21

Обърни внимание дали ти губи антифриз. Ако отговора е да- върни се при тези, дето са сменяли нещо си (каквото и да е то) и ги накарай да си свършат поне малко по-кадърно работата!
Гарнитура без шлайф е пладнешки обир!
Отделно, че и напълно възможно е да не са проверили блока или дори главата за спукване

koziozariben
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koziozariben » Чет 12 юни 2008 7:40

аз мисля като колегата ако губи течност послушаи го,може да не са натегнали главата правилно и да се е изкривила.Но преди да тършиш от каквое това само гледай течноста ако губи ходи за рекламациа :D

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Чет 12 юни 2008 16:57

Бял пушек е на антифриз,но за да си сигурен - бъркаш с пръста в ауспуха,триеш и после леко с върха на езика близваш - ако сладни,кофти - антифриз е...няма да се отровиш,споко.Като сваляш главата тоя път задължително трябва да се шлайфа.После като стягаш - ако не си го правил е добре да викнеш майстор.Успех !!!

Потребителски аватар
ВидиМС
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВидиМС » Чет 12 юни 2008 19:31

Не се връзвай.Никви майстори да стегнеш глава е лесно само спазвай реда и килограмите.А че е почти сигурно че онея не са си свършили работата е сигурно. Но смело не е толкова страшно.Все пак е само една гарнитура.Успех

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пет 13 юни 2008 9:05

:oops: Можеш да вземеш добавки за антифриз, които уплътняват някои малки течове и загуби. Струват в порядъка на 7-8 лв. налива се в антифриза и си караш, тази добавка отива точно там където има теч и започва да изгражда преграда и да запечатва. Аз от 2 години съм с такава и нямам проблем по загубата на антифриз. Но в момента не мога да кажа за марката, мисля ча беше разработка на американска фирма - 500 гр., друго не помня. Мисля че пазя шишето.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 юни 2008 10:54

Темичката е от преди месец и 2 дни ;)
Ако автора пожелае да даде резултат - да свирка ;)
ша отключим :)

Върни се в “Passat”